IMO, Panama Cumhuriyeti’ni Tebrik Etti!

IMO, denizcilik sektörüne örnek teşkil eden denizcilerin yurtlarına dönmeleri için yapılan sıkı çalışmaları nedeniyle Panama Cumhuriyeti'ni gönderdiği bir mektup ile tebrik etti.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim;

"Panama Cumhuriyeti ile Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) arasındaki verimli ve giderek güçlenen işbirliğinden dolayı Noriel Araúz'a içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, daha önce eşine rastlanmamış bu salgından etkilenen herkese sağlık diliyor dualarımı iletmek istiyorum. Hepimiz için çok zor olan ve her gün yeni acılarla baş ettiğimiz bu zamanlarda, finansal sorunların aynında günlük yaşamımızda da büyük değişiklikler yaşıyoruz” dedi.

Bu duygusal ifadeler, IMO Genel Sekreterliği'nden Panama Denizcilik Otoritesi’nin (AMP) yöneticisine gönderilen 3 Haziran 2020 tarihli bir mektupta geçiyor.

Genel Sekreter, bu zor zamanlarda, denizcilik endüstrisinin mevcudiyetinin ve denizcilerin tıbbi malzeme ve gıda gibi hayati malları tedarik etme sürekliliğinin, bu salgınla başa çıkmak ve nihayetinde üstesinden gelmek için gerekli olduğunu vurguladı. Bu nedenle deniz ticaretinin kesintiye uğramamasının hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

‘’Panama'nın mürettebat değişikliklerini kolaylaştırmaya yönelik çabalarına övgüde bulunmak istiyor ve özellikle Panama ve Liberya tarafından bu konuda yayınlanan ortak açıklamalar için minnet duyuyorum. Ayrıca yayımlanan IMO 4202 sayılı "COVID-19 salgını sırasında gemi mürettebatında ve seyahatinde güvenli değişiklikleri garanti eden protokollerin önerilen çerçevesi." genelgesini destekledikleri için içten teşekürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

‘’COVID-19 pandemisi dünyaya muazzam zorluklar getirdi. Medya, bu kriz karşısında doktorlar, hemşireler, ilk müdahale ekipleri ve kilit personeller tarafından yürütülen kahramanca çabaları tanımaktadır. Anca arka planda kalan, dünyadaki denizciler tarafından yürütülen unutulmaz çalışmalardır.

Birçoğu, küresel tedarik zincirinin durmasını önlemek adına; gıda, değerli tıbbi malzeme ve diğer hayati ürünlerin varış noktalarına ulaşması için ağır fiziksel ve zihinsel şartlar altında zorlanarak çalışıyor.’’

Binlerce denizci isteyerek sözleşmelerini uzattı, bazıları denizde neredeyse on beş aydır dinlenmeden çalışıyor. Bu, seyir güvenliği ve deniz ortamının korunması için potansiyel bir tehdittir, çünkü yorgunluk gemide meydana gelen kazaların en önemli nedenlerinden biridir.

''IMO Genel Sekreteri Kitack Lim mektubunu, binlerce denizci de isteyerek sözleşmelerini uzattığını belirterek, “Tüm ülkeleri mürettebat değişiklikleri, deniz çalışanlarının ülkelerine geri dönüş ve tıbbi bakıma erişimleri konusundaki yükümlülüklerine tam olarak uymaya çağırıyorum. Panama'yı, dünya denizcilerinin hak ettiği gibi, bu geçiş döneminin sorunsuz bir şekilde işlemesi adına yaptığı uygulamaları diğer uluslarla paylaşmaya teşvik ediyorum.’’ Sonlandırdı.

Kaptan Haber Ajansı

Mektubun orijinali: 

Editör: TE Bilişim