İMEAK DTO Meclis Başkanlığına Salih Zeki Çakır Seçildi

Tamer Kıran’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildiği İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz (İMEAK) Bölgeleri Deniz Ticaret Odası Merkez Yönetimi seçimlerinin ardından bugün, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Organ Seçimleri yapıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası, geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve Tamer Kıran’ın başkan seçilmesiyle sonuçlanan seçimlerinin ardından yeni Meclis Başkanını da seçti. Meclis üyelerinin kapalı oylama ile gerçekleştirdikleri seçim sonucunda İMEAK DTO’nun yeni Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır oldu.

116 Delegenin oy kullandığı seçimler sonucu yeni Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üye Seçimleri,TOBB Delegeleri Asil ve Yedek Üyeleri Seçimi ve Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri Seçimi yapılmış olup,
İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Adnan Naiboğlu, Başaran Bayrak, Burak Akartaş, İbrahim Tamer Haşimoğlu, Mustafa Can, Ömer Faruk Miras, Recep Düzgit, Şadan Kaptanoğlu Dikici, Timur Taylan Kalkavan ve Uğur Sina Şen’den oluştu. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise; Abdülvahit Şimşek, Ahmet Can Bozkurt, Hakan Çendik,İbrahim Kemal Barış Dillioğlu, Kemal Akbaşoğlu,Murat Kul, Mustafa Muhtaroğlu, Orhan Gülcek, Ümit Sandıkçı, Zihni Memişoğlu şeklinde belirlendi.

Disiplin Kurulu seçimi de yapıldı
Emre Eldener, Engin Özçelik, Eser Bayraktar, Fatih Yıldız, Bülent Dandin ve Remzi Ufuk Teker; İMEAK DTO Disiplin Kurulu Asil Üyeleri olarak belirlenirken, kurulun yedek üyelerinin isimleri ise şöyle; Tolgahan Bulut, Ruhi Duman, Henryk Antoni Jozef Drowniak, Cihangir İnanç, Ömür Karataş, ve Yasin Alemdar. 

TOBB Delegeleri de belirlendi
İMEAK DTO’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeleri de belirlendi. Sonuçlara göre, Ahmet Aygün Özgen, Başaran Bayrak, Cengiz Kaptanoğlu, Hacı Hakkı Deval, Hüseyin Mengi, Kerim Kalafatoğlu, Mehmet Sadi İnce, Metin Düzgit, Metin Şener, Mustafa Aslan, Nazmi Doğru, Orhan Aslan, Özdemir Ataseven, Özgür Aksoy, Recai Hakan Şen, Recep Düzgit, Şadan Kaptanoğlu Dikici, Şükrü Fazıl Uzun, Yılmaz Onur, Yılmaz Ulusoy, Yunus Can ve Yusuf Sertkaya asil üye olarak belirlendi. TOBB Delegeleri Yedek Üyeleri ise; Adem Kocadağ, Ahmet Menekşe, Ali Salgıncı, Burçin Molla, Cihat Yavuz Güler, Fuat Ersoy Eroğlu, Hayrettin Özkan, Hidayet Çetin, Hüseyin Kain, İsmail Önal, Kemal Özkan, Mehmet Suat Dinçelek, Meral Mengi, Mustafa Erhan Esinduy, Nihat Sarayönü, Nurettin Yener, Orhan Gümüş, Özleyiş Çakır, Selahattin Cem Burçkin, Şevki Semih Ege, Tolga Tomba ve Yorgo Saris şeklinde belirlendi.

Meclis Başkanlığı seçiminin ardından değerlendirmelerde bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, “Türkiye denizcilik sektörü olarak, Türkiye’nin hedeflerine paralel olarak bizlerin de hedefleri çok büyük. Hedeflerimize ulaşmak için her an daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Altını çizerek belirtmek istediğim en net mesajımız Birlik ve Beraberliktir. Meclis Başkanımız Salih Zeki Çakır’ı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Hep beraber, birlik beraberlik ile Türkiye denizciliğini daha yukarı taşıyacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim