Deniz Ticaret Odası’nın Mart ayı meclis olağan toplantısı, Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla’daki yeni kampüsünde gerçekleşti

Deniz Ticaret Odası’nın Mart ayı meclis olağan toplantısı, Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla’daki yeni kampüsünde gerçekleşti.Öğle yemeğinin ardından Üniversite konuklara gezdirildi. Toplantının açılışında konuşan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Kamil Sağ Üniversite ile ilgili bilgiler verdi. 

Deniz Ticaret Odası’nın Mart ayı meclis olağan toplantısı, Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla’daki yeni kampüsünde gerçekleşti

.Öğle yemeğinin ardından Üniversite konuklara gezdirildi. Toplantının açılışında konuşan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Kamil Sağ Üniversite ile ilgili bilgiler verdi. DTO Meclis toplantısından önce kısa akademik bilgiler vermek istediğini söyleyen Prof.Sağ,5 sene içinde Piri Reis Üniversitesi nereden nereye geldi onu paylaşmak istiyorum diyerek sözlerini sürdürdü.5730 sayılı kanunla 2008 tarihinde kurulan Üniversitenin 2009 yılında Denizcilik Yüksek Okulu Güverte ve Makine bölümleriyle eğitime başladıklarını devam eden yıllarda ise bunlara yeni bölümler ve branşla eklendiğini ve bularla ilgili süreci anlatan Rektör Prof. Sağ"Denizcilik Fakültelerinin olmazsa olmazı ingilizce bölümümüz rektörlüğe bağlı olarak devam etmektedir.2013-2014 yılında Denizcilik Meslek Yüksek Okulumuz, Deniz Ulaştırma İşletme,Gemi Makinaları İşletme, Gemi İnşaatı gibi programlarla eğitimine başladı ve devam ediyor.Yüksek lisans eğitimine de başladık.Deniz İşletme Mühendisliği Bölümünde de Doktora çalışmaları başlıyor." dedi.

Çok değerli bir sürekli eğitim merkezleri olduğundan da bahseden Prof.Dr.Osman Kamil Sağ  bu merkezin bütün üniversitelerin 2 yıllık 4 yıllık okullara, mezunlarına,ulusal ve uluslararası kişilere sürekli eğitim kursu vermektedir dedi.Türkiye'de bir ilk gerçekleştirdiklerini,Türk Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi kurulduğunu, buna paralel olarak Dünya Denizcilik Tarihçileri Birliği kurulmuş olduğunu söyleyen Prof. Sağ,ve Metin Ataş Paşanın başkanlığında uluslararası çalışmalarına başladığından sözetti.

Projede emeğpi geçen herkese teşekkür ederek sözlerini sürdüren Rektör Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, "Şu anda en büyük ve içten temennim bu asrın projesini başta komşumuz İstanbul teknik Üniversitesi ilgili fakülteleri  olmak üzere tüm denizcilik eğitim kuruluşları birlikte kullanmamız, ortak ulusal ve uluslaraarsı projeler gerçekleştirmemiz, Türk denizcilik eğitimizi Dünya'da hak ettiği saygınlığı el birliği ile kazandırıp lider yapmamızdır"diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıda son söz olarak konuşan Başkan Metin Kalkavan;Piri reis Ünversitesini n Türkiye'ye ve Türk Denizcilik Eğitimi'ne TÜDEV ve Deniz Ticaret Odası'nın en büyük armağanı olduğunu söyledi ve bu sayede Türkiye'yi  dünya denizlerinde alanında uzman, yetkin ve yetkili deniz adamları ile yöneticilerinin temsil edeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim