DTO İZMİR ŞUBESİ MECLİS TOPLANTISI

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi  8. Meclis toplantısı gerçekleşti.

Başkan Yusuf Öztürk,  yurtdışında olduğu için  katılmadığı toplantıda, Meclis Başkanı  Sn. Geza Dologh deniz ticareti ile ilgili bilgiler aktardı. 2014 yılında sektörde büyüme beklentisi olduğunu belirten Dologh, ’ 2012-2013 deniz yolu ile taşınan kömür, demir v.b. cevherlerinde  dünya  filosunun yavaşladığı görülüyor.’ dedi.

Daha sonra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaptan Savaş Ercan konuşmasında; geçen ay geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeni ile kendisine dualarıyla manevi destek olan ve yakından ilgilenen tüm yönetim kurulu üyeleri ve denizcilik camiasına teşekkürlerini  iletti.

İzmir Deniz Ticaret Odası aylık bilgilendirme faaliyetlerini aktaran sn. Ercan  İMEAK DTO’nın yeni yılda yapmış olduğu yeniliklerden bahsetti. Bunlardan biri ‘ Ben Denizciyim’ kitabının çocuklara denizciliği sevdirmek ve tanıtmak için tüm ulaşım noktalarına dağıtılacağını aynı zamanda ‘Denizden Merhaba’ dergisi ile 3 ayda bir denizciliği anlatan  ve büyüklerin tecrübelerinden fayda sağlanacağı dergide emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Sözlerine ‘ Günümüzün en popüler konularından biri olan hizmet alanımıza giren tüm limanları için bir politika  nasıl oluştururuz? İzmir’de gemi adetlerinin geldiği nokta onur ve gurur duyduğumuz noktalar. Türkiye’den giden turist sayısı her geçen gün artıyor. İzmir DTO’ nın başlattığı hareket, İzmir halkınında buna sahip çıkması kruvaziyer in gelişmesi için fayda getirdi. Uluslar arası gerekli yatırımlar yapılmaya başlandı.’ diyerek devam etti.

Hedef ve politkalarının kendilerini hangi limanlarla ( Barcelona, Mısır, Venedik, Uzak Doğu, A.B.D.) kıyaslamak gerektiği ve rakipler ( Yunanistan, Mısır, İsrail) ne tür politikalar izliyor ve nasıl faaliyetler içerisinde, izledikleri yol nedir? Sorularına cevap aramak olduğunu belirten Kaptan Savaş Ercan ‘Evimizin kapısı limanlardır, insanlar şehrimizi ilk bu limanlarda görüyor ve tanıyorlar. Kruvaziyer bize ne getiriyor? İstihdam ve ülke tanıtımından bahsediyoruz. Bir tarafta eksik kaldık, bu yüzden düşüş yaşıyoruz. Bu yüzden teşvikler çok önemli, büyük firmalar kolaylık getirmeli.’ Dedi. Ayrıca Çeşme, Aydın, Kuşadası ulaşım ağlarının geliştirilmesi ve İzmir limanının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kruvaziyer gelişti iyi yere geldi diyerek rehavete kapılmamak gerektiğini, atılan adımların ancak 2 sene sonra geri döndüğünü, istek ve bilginin olduğu; bunun doğru kullanılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Çakın’ ın emekli olması sebebi ile son kez katılmış olduğu  toplantıda kendisine bir plaket verildi.

Editör: TE Bilişim