Uluslarası Bunkerciler Derneği’in 2019 Yıllık Toplantısı İstanbul’da İMEAK Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenleniyor.

Resepsiyona çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran şunları söyledi;

"Uluslararası Yakıt İkmalcileri Birliği’nin Saygıdeğer Başkanı,

Birliğin Değerli Yöneticileri,

Değerli Misafirler,

Denizcilik ve yakıt ikmal sektörünü temsilen, farklı ülkelerden değerli katılımcıların katkıları ile her yıl başka bir ülkede gerçekleştirilen toplantı, bu yıl Türkiye’de, İstanbul’da düzenleniyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan ve sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Hepinize hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Değerli Konuklar,

Binlerce yıllık geçmişe sahip İstanbul, mazide Roma ve Osmanlı imparatorluklarının başşehri, günümüzde ise Türkiye Cumhuriyeti’nin nüfus ve ekonomi bakımından en büyük kentidir. Doğu ve Batı uygarlıklarının buluşma noktası İstanbul, aynı zamanda Asya ve Avrupa’yı bağlayan bir köprü konumundadır. Tarihi boyunca bir medeniyetler kavşağı olma özelliği taşıyan kentimiz, zengin bir kültürü bünyesinde barındırmaktadır. Her şehirden ve milletten insanı kaynaştıran atmosferi, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri şüphesiz İstanbul’u, dünyanın diğer metropollerinden farklı kılmaktadır.

Yaşadığımız ve atalarımızdan bize miras kalan bu kadim şehrin gelecek nesillere aktarılacak bir emanet olduğunu hiç bir zaman unutmuyoruz. Çanakkale ve İstanbul Boğazlarımızdan yılda toplam yaklaşık 85 bin gemi geçiyor. Kongrenin İstanbul’da ve boğaz kıyısında yapılıyor olmasını da katılımcıların bu yoğun deniz taşımacılığını yakından görmeleri açısından eşsiz bir fırsat olacağını değerlendiriyorum. Bu vesile ile tüm konuklarımız İstanbul’un ne kadar önemli bir ikmal istasyonu olduğunu bizzat yerinde görme fırsatını bulacaklar.

Değerli Konuklar,

IBIA Yıllık Toplantısı 2019 ayrıca, 1 Ocak 2020’den itibaren yürürlüğe girecek IMO sülfür oxide emisyonlarının azaltılması ve 2020 regülasyonu öncesinde hazırlıkların gözden geçirilmesi açısından da çok önemli olacak.

Üç gün sürecek toplantılar boyunca, global denizciliğin en önemli düzenlemelerine ilişkin hazırlıklar, yaşanabilecek güçlükler ve çözüm önerileri, doğu ile batının buluşma noktası Istanbul’da ele alınacak. Temiz bir dünya ve okyanus çevresi için 2020 IMO regülasyonları gemiler ve bunker endüstrisi için çok önemli yenilikler getirecek. Kongre, çalışmaları ve sonuçları ile şüphesiz global denizcilik sektörüne yeni ufuklar açacak.

Bu önemli kongrenin İstanbul’da düzenlenmesine katkıda bulunan IBIA Yönetim Kuruluna ve Sekretaryasına, DTO çatısı altında bir araya gelen İstanbul Bunker 2020 grubuna ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca, toplantı vesilesiyle dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul’a gelen konuklarımızın, şehrimizin güzelliklerini de yaşayacağına ve unutulmaz anılarla ülkemizden ayrılacaklarına yürekten inanıyorum.

Konuşmamı tamamlarken, Uluslararası Yakıt İkmalcileri Birliği’nin (IBIA) 2019 Yıllık Toplantısının başarılı geçmesini diliyor, tüm davetlilere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.


 

Editör: TE Bilişim