İMEAK DTO Başkan Adayı Tamer Kıran Bandırmalı denizcilerle bir aradaydı

IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Tamer Kıran, Bandırma Eken Otel’de Bandırmalı denizcilerle bir araya geldi.

Tamer Kıran sözlerine sektörün ve denizcilerin sorunlarını çözmek için bir birlik hareketi olarak yola çıktıklarını ifade ederek başladı. Kıran sektördeki sorunların çözümüne yönelik olarak, eğer bürokrasi, kendisine gelen talebin bir veya birkaç kurum ve şahsı ilgilendirmeyip sektörün geneline hitap ettiğini düşünürse çözüm için üzerine düşeni yapacaktır dedi. Yeni dönemde çok daha şeffaf bir Deniz Ticaret Odası olacağını ifade eden Kıran; odanın kaynaklarının daha adil ve kontrollü harcanması gerektiğini vurguladı.

Toplantının ilerleyen bölümünde söz alan Bandırmalı denizciler; odanın denizcilerin sorunları ile daha yakından ilgilenmesi gerektiğini, seslerinin İstanbul’dan duyulmadığını, endüstri 4.0, insansız gemiler gibi pek çok alanda değişimin hızlandığını, meslek odalarının da bu değişime ayak uydurması gerektiğini ifade ettiler.

Başkan adayı Tamer Kıran'ın Marmara bölgesinde 3 ayrı toplantı yapacağı öğrenildi.Bügün yapılan Bandırma toplantısının ardından Çanakkale ve Tekirdağ'da da denizcilerle bir araya gelinecek.

Editör: TE Bilişim