İMEAK DTO Aliağa’dan video konferanslı meclis toplantısı!

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Önal başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ve meclis üyelerinin katılımıyla video konferans sistemiyle gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı İsmail Önal, Covid-19 salgını nedeniyle meclis toplantısını dijital ortamda gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla video konferans sistemiyle gerçekleştirilen meclis toplantısında Mart ve Nisan ayı toplantı zabıtları onaylandı. Mart ve Nisan ayı mizanları onaya sunuldu, oy birliğiyle onaylandı.

Nisan ayı faaliyet raporunun da telekonferansa katılan üyelerle paylaşıldığı İMEAK DTO Aliağa Şubesi Olağan Meclis Toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’in konuşmasıyla devam etti.

İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek konuşmasına Koronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve tedavi görmekte olanlara da acil şifalar dileyerek başladı. Sürecin çok ciddi olduğunun altını çizen Şimşek şöyle devam etti: ” Ülkemiz Koronavirüs ile mücadelede başarılı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve bürokratlarımızın almış olduğu yerinde kararlar ile bu illet kontrol altına alındı. Süreç çok iyi gidiyor. Özellikle sağlık çalışanlarımıza ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu sürecin kahramanları onlar. En kısa sürede bu illetten kurutulacağımıza inanıyorum. Bu dönem içerisinde sektör olarak ne kadar bir araya gelmesek de  İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Tamer Kıran önümüzdeki süreçte yaşanan sorunlarla birebir ilgilendi ve bölgesel olarak sektörümüzde yaşanan sıkıntıları çözüme kavuşturdu.  Ben bir kez daha başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Korona virüs  salgınıyla birlikte denizciliğin öneminin tekrar ortaya çıktığını belirten Başkan Şimşek “tüm ulaşım kanalları kapalı veya kontrollü olarak hizmet verirken denizciler tedarik zincirlerinin bozulmaması için tüm kanallar açık şekilde çalışmışlardır. Tüm denizci kardeşlerimizi bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik  ediyorum” dedi.

Bu zorlu dönemin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de denizcilik sektöründe ekonomide daralmaya yol açtığını ve buna karşın sektörün bu daralmadan etkilenmemesi için oda olarak girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Şimşek şöyle devam etti: ” Bu zorlu süreçte devletimizin, bakanlıklarımızın ve odamızın katkılarıyla deniz turizm için alınacak belgeler bedel alınmadan 1 yıl daha uzatılmış, gemi acenteliği kartları süre bitiminden itibaren herhangi bir işleme gerek olmadan 3 ay süre ile uzatılmış ve tüm evraksal gereklilikler minimum zorlukla ve kontakla ticaretin dönmesi için hızlı bir şekilde revize edilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Bu süreçte odamız faaliyetleri düzenli olarak devam etmiş, üyelerimize hizmet aksamaması için dönüşümlü çalışma sistemine geçilmiştir. Haftalık olarak % 50 personelimiz odada kalan % 50 personelimiz ise evlerinde online olarak ellerinde geleni yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Süreç içerisinde geçmiş aylara göre biraz daha hızlanan gemi söküm firmalarımıza da şubemizce bilirkişi atamaları yapılarak virüs kaynaklı gelmeme gibi problemler yaşatmadan gerekli raporlar hazırlanmıştır.  Bu yıl Covid-19 sebebiyle iftar yemeğimizi organize edemedik. Fakat merkezimizin desteği ile ihtiyaç sahiplerine odamız meclis üyeleri vasıtasıyla ihtiyaç çekleri dağıtıldı. Konuşmamı burada sonlandırırken önümüzdeki hafta kutlayacak olduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını ve mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyor, ailenizle birlikte geçireceğiniz sağlıklı ve mutlu  günler diyorum” dedi.

Toplantı dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim