İMEAK DTO Aliağa Şube Meclisi toplandı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Şubat Ayı Meclis Toplantısını üyelerinin yoğun katılımıyla ALTO Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantnın sonunda Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Aliağa Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı Odanın Şubat Ayı faaliyetlerinin paylaşımının ardından Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Yücel Aydoğan "Vergi Haftası” dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşmayla devam etti. Toplantının dördüncü gündemindeyse ASMİRA Grup Genel Müdürü Erhan Seyhan Aliağa'nın ikmal bölgesi olarak Ege geçişlerindeki önemi ve transit geçiş izinlerinin verilmesi durumunda bölgeye katkılarının ne olacağı yönünde bir sunum gerçekleştirdi. Seyhan transit geçiş izinlerinin verilmesi söz konusu olursa denizciliğimizin uluslar arası sularda tanınırlığının artacağını, İzmir'in deniz ticaretinde bir marka olacağını, acente ve kumanya hareketliliğinin olacağını, Ege'nin bunker sektöründe yükseleceğini, ülke ekonomisine katkının artacağını dile getirdi. 

 Ege Üniversitesi Denizcilik MYO Müdürü Doç Dr. Ozan Düzbastılar ise meslek yüksek okulu olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri, okulun sektöre katkısını anlattığı konuşmasında yakın zamanda Denizcilik Fakültesi'nin Aliağa'ya kurulacağını söyledi. 

 İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek ise oda faaliyetlerinin son aylardaki faaliyetlerinin önemine değindiği konuşmasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin başlatmış olduğu "İstihdam Seferberliği 2019” kampanyasına Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi olarak destek olacaklarını dile getirdi. "Deniz Ticaret Odası olarak 'Denizde İş Var' diyerek kampanyaya desteklerimizi sunuyoruz. Odamıza kayıtlı tüm işverenleri de bu kampanyaya katılım göstermeye davet ediyoruz. Bu istihdam seferberliğinde biz de varız” dedi.  

Meclis Toplantısının ardından Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır bir ziyarette bulundu. İMEAK Deniz Ticaret Odası üyeleriyle bir araya gelen Vekil Necip Nasır "İzmir'in dinamiklerini dile getirmek için etkili olan bir faktörde yerel yönetimlerdir. Bu noktada İzmir'in gerçekten hak ettiği değere ulaştırmak için denizcilik sektörü iş dünyasının analitik düşündüğünü, objektif değerlendirmelerde bulunduğunu biliyoruz. Sektörün her türlü sıkıntısında Ankara'da bir kapısı olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu. İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek ise ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'a teşekkürlerini iletti. 

Editör: TE Bilişim