İMEAK DTO Aliağa Meclis Toplantısı gerçekleşti 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısını Aliağa Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu sunumu ile başlayan toplantı, DTO Meclis Üyesi, Vima Denizcilik Yetkilisi Ali Jale’nin yolcu gemilerinin sorunlarına dikkat çekmesiyle devam etti. Yabancı turistleri alış veriş için Ayvalık’a taşıdıklarını söyleyen Ali Jale “Ayvalık’ta gerçekleştirdiğimiz bu taşımacılığı Aliağa’da da gerçekleştirerek, Midilli’yi Aliağa’ya taşımak istiyoruz. Bu itibarla bahar aylarında sefer girişimlerimiz olacak.” şeklinde konuştu.

“Tablo gurur verici”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek liman kenti Aliağa’nın kat ettiği yola değindi. Şimşek “Aliağa’ya 4bin 830 gemi geliyor ve elleçleme bu yıl 81 tona ulaştı. Bu tablo Aliağamız için oldukça gurur verici bir tablo… 2017-2018 verilerine göre Aliağa’ya gelen gemi sayısı düşmesine rağmen gemi kapasitesinde ise artış görülmekte. SOCAR ve TÜPRAŞ’ın yatırımları ile gemi tonajlarında artış görülüyor” dedi.

“Amatör Denizcilik Ehliyeti Yetkisi Aliağa Liman Başkanlığı’na devredilmeli”

Başkan Adem Şimşek” Aliağa küçük bir yer olduğu için sorunlarımız hızlıca sonuca bağlanıyor. Bugüne kadar hangi acentemiz sıkıntısıyla ilgili başvuruda bulunduysa sorunu çözüme ulaştırıldı. Acentelerimizin yabancı bayraklarda bulunan personellerin Aliağa’ya çıkışıyla ilgili yaşanan sıkıntıyı aktarması üzerine Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sorunlar ivedilikle çözüldü.  Amatör Denizcilik ehliyetiyle ilgili Ankara’yla yapmış olduğumuz görüşmelerde, yetkinin Aliağa Liman Başkanlığı’na devredilmesi konusunda çalışmalarımızı başlattık. Aliağa Liman Başkanlığı’na binlerce başvuru oldu ve 400 kişi ehliyet sınavlarına girdi. Ayvalık ve Dikili’deki kardeşlerimiz bu başvuru ve sınav maksadıyla İzmir’e değil Aliağa’ya gelmesi için yetki talebinde bulunduk. En kısa zamanda bu yetkiyi alacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Meclis toplantısı dilek ve temenni bölümünde alınan sözlerin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim