Uluslararası Denizcilik Tehlikeli Yükler Kodu (IMDG Kod)  Bilgilendirme Çalıştayı Denizcilik Müsteşarlığı koordinesinde 2-4 Mart 2010 tarihlerinde Antalya-Kemer’de yapıldı.

Tehlikeli yüklerİn denİz yoluyla emnİyetlİ bİr şekİlde taşınmasını sağlamak için Uluslararası Denİzcilik Örgütü (IMO) tarafından geliştirilen ve Uluslararası Denİz Emnİyetİ Sözleşmesİ (SOLAS) ve Uluslararası Denİz Kirliliği Sözleşmesİnde (MARPOL) Tehlikeli Yükler ile ilgili belirtilen Uluslararası Denizcilik Tehlikeli Yükler Kod’u (IMDG Kod) 2002 yılında kabul edilmiş ve 2004 yılında uygulamaya konulmuştur.

 IMDG Kod, uygulanması zorunlu olan ve uygulanması tavsiye niteliğinde olan toplam 7 bölüm içermektedir.

1 Ocak 2010 tarihi itibari ile uygulamanın içerisinde bulunan kıyı tesisi personeli için IMDG Kod Bölüm 1.3’te belirtilen eğitim başlığı tavsiye niteliğinden çıkartılarak uygulanması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu itibarla, IMDG Kod kapsamında düzenlenecek eğitimlerin usul ve esaslarını belirlemek, IMDG Kod ile ilgili ülkemizdeki uygulamalar hakkında bir yol haritası çizmek amacıyla Denizcilik Müsteşarlığı koordinesinde 2-4 Mart 2010 tarihlerinde Marport Liman İşletmeleri A.Ş.’nin katkılarıyla bilgilendirme çalıştayı düzenlenmiştir. Anılan toplantıya Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul, İzmir, Çanakkale, Mersin ve Antalya Bölge Müdürlükleri personeli ile Merkez Teşkilatı uzmanlar katılmıştır. 

 

Editör: TE Bilişim