Royal-Mar Denizcilik bünyesinde 1 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren International Maritime Bureau/IMB, Ukraynalı bir armatörün MV LAKEPORT isimli 1.400 DWT ve 973 GRT’lik karışık yük gemisini Sierra Leone Sicili’ne alarak Dromon Bureau of Shipping/DBS klasıyla klasladı. IMB Sorumlusu Coşkun Akar’ın verdiği bilgilere göre; tüm klas  ve zorunlu sertifikaları  düzenlenen gemi, Ukrayna asıllı ancak Yeni Zellanda kayıtlı Lakeport Ltd. adlı offshore şirkete ait.
 
Firma, yıl sonunda klas ve bayrak sertifikaları bitecek bir gemi için de sözleşme imzalamış bulunuyor. Yine bir karışık yük gemisi olan 1.100 DWT’lik MV TAMARA da aynı şekilde Sierra Leone siciline alınıp DBS klasıyla klaslanacak.
 
Bir ilk olarak IMB

“IMB ile çok sayıda yabancı bandıraya sicil kayıt ve IACS üyesi olmayan klaslarınsa sertifikalandırma işlerini gerçekleştirerek Türkiye’de bir İLK hizmeti sunuyoruz ” diyen ana firma Royal-Mar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Sadri Mete, bu konuyla ilgili sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu firmayla kolay bayrak diye adlandırabileceğimiz bayrak sicilinde klaslandırma ve sertifikalandırma yapıyoruz. Bu konuda Türkiye’de çok büyük bir açık vardı. Yeterli alternatifler yoktu. Yunanistan ve ABD’nin temsilcilikleri vardı. Biz bugün 12 değişik bayrak ve o bayrakların kabul ettiği 4 değişik klasta yetkili firma haline geldik. Bu ülkeler Belize, Bolivya, Kamboçya, Gürcistan, Moldova, Moğolistan, St. Vincent, Panama, Sierra Leone, Tanzanya ve Togo.  Bu bayrakların hepsine gemi kaydı yapıp o gemileri de, o bayrakların kabul ettiği IACS dışı klaslarla klaslandırabiliyor ve sertifikalandırabiliyoruz. Şu ana kadar 30’a yakın gemiye işlem yaptık. ”

 

Editör: TE Bilişim