İlk Yerli Rüzgar Türbinini Türk Loydu Sertifikalandırıyor

Türk Loydu; 14 - 16 Ocak 2016’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından WOW Convention Center’da düzenlenen 7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na stand ve sunum ile katılım sağladı.

Yerli ve yabancı katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği fuarda; Türk Loydu’nun enerji verimliliği ile ilgili hem deniz hem de endüstri alanındaki hizmetleri hakkında bilgi verildi. Forum kapsamında; enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji ile ilgili hem ülkemizdeki gelişmeleri hem de diğer ülkelerdeki çalışmaları içeren oturumlar da düzenlendi.

“Yerli Üretim Gereksinimleri” kapsamında TÜBİTAK - Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Erol Aarcaklıoğlu başkanlığında yapılan oturumda; “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı”, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı”, “Türk Loydu”, “Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş.”, “TMMOB Makina Mühendisleri Odası”, “TÜBİTAK” temsilcileri sunumlar gerçekleştirdi.

Türk Loydu İş Geliştirme Bölümü Müdürü Mehtap Karahallı Özdemir; “Gemilerde Enerji Verimliliği IMO ve EU Kuralları ve Türk Ticaret Filosuna Etkileri” ve “ Rüzgar Türbini Sertifikasyonu” konularında sunum gerçekleştirdi.

Mehtap Karahallı Özdemir “Türk Loydu’nun yerli üreticinin ihtiyaç duyduğu tüm sertifikasyonlarda üreticiye gereken desteği verdiğini; Türkiye’de üretilen ürünlerin uluslararası pazarda sorunsuz dolaşımının sağlanmasının önemini ve Türk Loydu olarak bu misyonu benimsediklerini” belirterek, “İlk yerli rüzgar türbininin sertifikasyon süreçlerini tamamlamak üzere olduklarının” müjdesini verdi.

Yapılan sunumlar sonucunda; seri üretime dönüşebilecek Ar-Ge çalışmalarına yönelik devlet desteğinin artması gerektiği, sivil toplum örgütleri ve bakanlıklar arasındaki ortak çalışmalara hız verilmesi, ulusal mevzuat düzenlemelerinin koordineli olarak yürütülmesinin önemi konularında görüş birliğine varıldı.

Editör: TE Bilişim