Haberi tüm Türkiye ilk kez DenizHaber'den 3 Ocak'ta duymuştu. Bakan Taner Yıldız dün açıkladı: Gemi alındı, ismi Barbaros Hayrettin Paşa olacak...
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız  geminin öncelikle Karadeniz'de daha sonra da Akdeniz'deki sismik arama lar yapacağını kaydederek, şunları söyledi: Gemi birkaç gün içinde İstanbul’da olacak. 15 gün kadar gümrük ve liman kayıt işlemleri ile beraber geminin kırmızı- beyaza boyama işlemi ve gemi bordasına ad yazımı logo işlemesi işlemleri yapılacak. Yeşil renk satan şirketin diğer gemilerinde de kullandığı renk olduğu için biz kırmızı beyaz yapacağız rengini. 15 Şubat sonrasında düzenlemeyi planladığımız tanıtım töreninden sonra Karadeniz deki 3 ay sürecek sismik programımıza başlayacağız. Ardından Akdeniz’de sismik arama programlarında gemimizi kullanacağız. 3 boyutlu yaptığı için de daha hızlı mesafe alacağımızı düşünüyorum. Sayın Başbakanımıza arz ettiğimde isminin "Barbaros Hayrettin Paşa " konmasını da onayladılar, uygun gördüler."
 
130 milyon dolara alındı
130 milyon dolar bedelle Norveçli Polarcus firmasından satın alınan, yaklaşık 84 metre uzunluğunda olan ve helikopter iniş pisti bulunan gemi, iki ve üç boyutlu sismik veri toplayabilecek.

GEMİNİN ESKİ HALİ
Yeşil renkteki gemi, kayıt işlemlerinin ardından Türk Bayrağı'nın renkleri kırmızı-beyaza boyanacak.

TPAO’nun aldığı sismik arama gemisiyle ilgili bilgiler
130 milyon dolar bedelle Polarcus firmasından satın alındı. Gemi birkaç gün içinde İstanbul’da olacak. 15 gün kadar gümrük ve liman kayıt işlemleri ile beraber geminin kırmızı- beyaza boyama işlemi ve gemi bordasına ad yazımı logo işlemesi işlemleri yapılacak. 

 
BU HALE GELECEK
 
Sismik gemi iki ve üç boyutlu sismik veri toplamaya uygun son teknoloji ile donatılmış 2011 yapımıdır. Her biri 6300 metre uzunlukta sekiz jeofon kablosu çekerek kayıt yapmaktadır. Daha uzun kablo boyuna ihtiyaç olması halinde ise 6 adet 8400 metrelik veya 4 adet 12000 metrelik kablo çekme kabiliyetine sahiptir.

Skorsky helikopter iniş pisti olan gemi yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesi ile otomatik olarak yapmaktadır. 84 metre uzunluğundaki geminin 4 adet dizel motoru vardır ve dizel yakıt deposu 1000 metreküp dür.
 
İŞTE O HABERİMİZ:

TPAO, Sismik Gemi Satın Aldı
TPAO, sismik araştırma konusunda Dubai merkezli polarcus şirketiyle işbirliğine gidiyor. Bu çerçevede polarcus ile 3 yıllık işbirliği anlaşması imzalandı....
http://www.denizhaber.com/index.php?sayfa=habgst&id=31571
Editör: TE Bilişim