İlk kez bu kadar açıkta gemi kaçırıldı
 
Somali'de deniz haydutlarınca kaçırılan Malta bayraklı kuru yük gemisi "Frigia"nın İzmir merkezli işletmecisi Karya Denizcilik şirketi yetkilisi kaptan Ayhan Uğurlubay, sabaha karşı 03.00'te gemiden tehlike sinyali alındığını, o dakikadan sonra gemiyle irtibatın sağlanamadığını bildirdi.

Uğurlubay, geminin İsrail'den ayın 14'ünde gübre yükledikten sonra Tayland'a doğru yola çıktığını, gemide 19'u Türk, 2'si Ukraynalı toplam 21 personel bulunduğunu söyledi.

Geminin Malta bandıralı olduğunu, işletmeciliğini Karya şirketinin yaptığını ifade eden Uğurlubay, şöyle konuştu:

"Sabaha karşı 03.00'te gemiden tehlike sinyali alınmış, o dakikadan sonra gemiyle irtibat sağlanamadı. Bunun üzerine geminin yüksek hızla seyrettiği ve Somali'ye doğru gittiği tespit edilmiş. Kesin olarak kaçırıldı diyemiyoruz ama yüksek ihtimalle kaçırıldığını düşünüyoruz."

Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Uğurlubay, şöyle devam etti:

"Gerekli tüm prosedürleri yerine getirdik. Gemi askeri konvoyda, Gediz ve Gelibolu fırkateynleri eşliğinde tehlikeli bölgeden geçti. Askeri konvoydan ayrıldıktan 1,5 gün sonra Somali'nin 1000 mil açığında Hindistan'a 600 mil uzakta olay meydana geliyor. Biz güvenlik amacıyla 4 saatte bir gemiyle mesajlaşıyoruz. Son mesajdan itibaren irtibatımız tamamen kesildi. Ama takipteyiz. Geminin Somali'ye seyrettiğini öğrendik."

Gemide Türkiye'nin her yerinden personel bulunduğunu, kendilerini arayan personel ailelerine bilgi verdiklerini anlatan Uğurlubay, "Bütün güvenlik tedbirleri alınmıştı. İlk kez bu kadar açıkta gemi kaçırıldı" dedi. 
 

Editör: TE Bilişim