5 bin kişiyle seçim startı

 AK Parti İzmir 1'inci Bölge 1. sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, aday olduktan sonra ilk kez geldiği İzmir'de havalimanında miting yaptı.

Denizci olan Yıldırım, seçim startını gemide çıpanın denize salınması için söylenen komut olan geleneksel bir sözle “İlk günkü aşkla fundo bismillah” diyerek verdi. AK Parti İzmir 1’inci Bölge 1’inci sıra adayı Binali Yıldırım, havalimanı mitingiyle seçim çalışmasını başlattı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı VIP Salonu karşısındaki alana ses sistemli ve barkovizyonlu sahne kuruldu.

Miting alanında, ‘AK Parti kazanırsa kimse kaybetmez’, ‘Hizmet aşkıyla dağları deldi eleştirdikleri tünelden ilk onlar geçti’, ‘Hizmetin kralı, İzmir’in yüz AK’ı’, ‘Hoş geldin hizmet adamı, yeniden değil kaldığımız yerden’, ‘İlk günkü aşkla’, ‘Yolların kralı, adamın kralı’, ‘Sizi sevdiklerinize ulaştıran bakan’ pankartları açıldı.

AK Parti milletvekili adaylarından Necip Kalkan için hazırlanan, ‘Başın düşünce dara Necip Kalkan’ı ara’ pankartı da dikkat çekti. Binali Yıldırım sahneye eşi Seniha Yıldırım ve kızı Büşra Yıldırım ile birlikte çıktı, boynuna poşu takarak, yaklaşık 5 bin partiliye seslendi.

Gençler hayal kurmuyor

Yıldırım, kendi gençliğinde herkesin İzmir’e gitmeyi hayal ettiğini, ancak günümüzde gençlerin İzmir için gelecek hayali kurmadığını öne sürerek, şöyle konuştu: “Bugünden itibaren 35 günümüz var. İzmir’de yeniden destanlar yazacağız. İzmir hazır mı? Merak etmeyin hizmetlerimiz daha yeni başlıyor. Üzülerek söylüyorum İzmirli gençler başka ülkelerde şehirlerde gelecek arıyorlar. İzmir buna layık mı? İzmir’i fuarlar kenti yapmaya, Türkiye’nin ekonomisinin kalbi haline getirmeye, yeşilin her tonunun yer aldığı kent haline getirmeye ant içtik. İzmir’e beşincilik yakışmaz. İzmir’e ikincilik yakışır. Burada 3 saattir bekliyorsunuz. Sıcak demeden güneşin altındasınız. İşte ekip, işte AK Parti’nin adayları. İzmir için en güzelini yapacağız, beraber çalışacağız. İzmir’e güveniyoruz. Bizim hayallerimiz var. Binali Yıldırım ve arkadaşları İzmir’e güveniyor, size güveniyor. İzmir’in kuzeyinden güneyine doğusundan batısına bize uyku haram, dinlenmek haram, hemşehrilerimizle bir olacağız ve onların gönüllerine girmeyi başaracağız.

” Eserlerimle Geliyorum "

Binali Yıldırım, CHP İzmir Milletvekili Musa ÇAM’ın “Binali Yıldırım İzmir’e hangi yüzle geliyor” sözünü hatırlatarak, “Bakan, İzmir’e eserleriyle geliyor. İzmir’in her köşesine bakın eserlerimizi göreceksiniz. Konak Tüneli’ni yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar ama siz de biliyorsunuz tüneli açtığımızda en önde onlar geçtiler. Varsın olsun, bizim hizmetimizde particilik yok. 4 milyon İzmirli bizim kardeşimizdir. Bizim hizmetimiz hak içindir, halk içindir, bütün İzmir içindir” dedi. Yıldırım, seçim startını gemide çıpanın denize salınması için söylenen komut olan geleneksel bir sözle “İlk günkü aşkla fundo bismillah” diyerek verdi.

Editör: TE Bilişim