Ilgaz Tüneli Ankara'yı denize açacak

Çankırı ile Kastamonu arasındaki Ilgaz Dağı’nda yapımı devam eden iki tünelde 2 kilometrelik ilerleme sağlandı. Ankara-Kastamonu arasındaki mesfeyi 30 dakika kısaltacak olan tünel, İnebolu ve Cide sahillerini de Başkent'te yaklaştıracak.

Ilgaz Dağı'nda yapımı devam eden tünel Başkent'i, Kastamonu'nun eşsiz sahillerine yakın hale getirecek. Tünelin bitişi ile birlikte Kastamonu'nun İnegöl ve Cide ilçelerindeki plajlar, Başkentlilerin hafta sonu kaçış rotaları arasında yer almaya başlayacak. Devrekâni Çayı'nın Karadeniz'e döküldüğü noktada bulunan Cide, gün batımının en güzel izlendiği yerlerden biri olan Gideros Koyu ile tanınıyor.

TÜNELDE İNCELEME

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde Ilgaz Dağı’nda inşa edilen tünelde incelemelerde bulundu. Vali Özcan, tünel inşaatına üçüncü kez geldiğini, her seferinde çalışmalarda büyük ilerleme görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. İşin hem Kastamonu hem de Çankırı tarafından iki şantiyede devam ettiğini anlatan Özcan, “Artık bu tünel rayına girdi. Her biri 5,5 kilometrelik iki tünelle Ilgaz Dağı deliniyor, bir efsane gerçekleşiyor. Kastamonu ile Çankırı birbirine yaklaşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KASTAMONU, ANKARA’YA YAKLAŞACAK

Milletvekili Şahin ise Ilgaz Tüneli alanında yapılan çalışmaların Türkiye’nin gücünü ve ileri teknolojide vardığı aşamayı gösterdiğine işaret etti. Şahin, “Geçen yıl temelini attığımız bu tünelin büyük bir aşamasının tamamlanmış olduğunu görüyoruz. Bu tünel bittiği zaman 34 dakikalık geçiş 8 dakikada gerçekleşecek. Çankırı Kastamonu’ya, Kastamonu Ankara’ya daha yakın olacak” şeklinde konuştu.

İHRACATA KATKI SAĞLAYACAK

 

Milletvekili Filiz de Çankırı’da ticaretin canlanmasının Ilgaz Tüneli’yle başlayacağını dile getirdi. Çankırı’ya, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağını hatırlatan Filiz, “Çankırı OSB’de üretilecek ürünlerin İnebolu Limanı vasıtasıyla ihracatı çok önemlidir. Bu tünelle İnebolu Limanı’na ulaşmamız kolaylaşacaktır” ifadesini kullandı.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Hüseyin Meral ise Ilgaz Tüneli’nin, İnebolu-Manavgat hattında yer alan 11 kilometre uzunluğundaki sağ ve sol tüplerden oluştuğunu belirtti. Sağ ve sol tüpte 2 kilometrelik ilerleme sağlandığını anlatan Meral, geçen yıl ağustosta başlanan çalışmaların gelecek yıl kasım ayında tamamlanmasının planlandığını vurguladı.

Editör: TE Bilişim