Bayram, yüksek kredibilitesi sebebiyle deniz ulaşımı başta olmak üzere farklı projelerde de Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin büyük projelerine kredi desteği veren İlbank (İller Bankası) A.Ş Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram, Büyükşehir’in kredilerini geciktirmeden ödediğini söyledi. Bayram, yüksek kredibilitesi sebebiyle deniz ulaşımı başta olmak üzere farklı projelerde de Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde toplam 141 belediyeye hizmet veren İlbank A.Ş Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile yemekte bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’ın da hazır bulunduğu yemekte, Büyükşehir Belediyesi’nin İlbank’tan aldığı krediler ile yapımını devam ettirdiği büyük projeler ele alındı.

GEMİ ALIMINA KREDİ VERİLEBİLİR


Büyükşehir Belediyesi’nin stadyum, belediye binası ve Bursaray Kestel Hattı gibi büyük projelerine kredi desteği verdiklerini hatırlatan İlbank A.Ş Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram, kredi ödemelerinde hiçbir sorun yaşanmadığını, Büyükşehir Belediyesi’nin geciktirmeden ödeme yaptığını söyledi. Düzenli ödemeleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin kredibilitesinin yüksek olduğunu ifade eden Bayram, deniz ulaşımına yönelik gemi alınması başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı farklı projelere de destek vermeye her zaman hazır olduklarını vurguladı.

Bu dönem, özellikle kaynakların kullanımı konusunda çok hassas davrandıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yerli kredi ve yerli üretim sayesinde maliyetlerin de önemli ölçüde aşağıya çekildiğini söyledi. Bursaray Görükle hattında 33 milyon TL olan kilometre maliyetinin, Kestel hattında yerli kredi kullanılması ve yerli firmalarla çalışılması sayesinde 11 milyon TL’ye kadar düştüğünü ifade eden Başkan Altepe, böylelikle önemli bir kaynak tasarrufu sağlandığını vurguladı.

İlbank’ın, kendileri için önemli partner olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Yabancı bankalardan kredi aldığımızda döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar doğrudan maliyetleri etkiliyor. Türk parası olarak aldığımız krediyi, uzun vadeli olarak yine Türk parası olarak ödüyoruz. Bu sayede, döviz kurundaki dalgalanmalardan da etkilenmiyoruz.” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim