“İkinci bahar” gemisi Marmaris’te

Marmaris'i ziyaret eden sezonun ilk kruvaziyeri "Saga Pearl II"nin yolcuları törenle karşılandı - Tamamı 50 yaşın üstünde olan yolculara mehter takımıyla karşılandıktan sonra ikramda bulunuldu

Yolcularının tamamı 50 yaşın üstündeki İngilizlerden oluşan “Saga Pearl II” isimli kruvaziyer, Marmaris’e geldi. Yunanistan’ın Santorini Adası’ndan gelerek sabah saatlerinde Marmaris Körfezi’ne giriş yapan gemi, römorkörlerin yardımıyla Marmaris Limanı’nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. “Saga Pearl II”nin Marmaris’e gelen sezonun ilk gemisi olması ve Türkiye’yi ilk kez ziyaret etmesi nedeniyle yolcular için Marmaris Liman İşletmeciliği tarafından karşılama töreni düzenlendi. Mehter takımının gösteri yaptığı karşılamada, gemiden inen yolculara Türk lokumu ikram edildi, karanfil, nazar boncukları ve ilçeyi tanıtıcı broşürler hediye edildi. Yaklaşık 1,5 saat içerisinde gemiden sadece 20 kadar turistin indiği, bunların hepsinin de yaşlı oldukları dikkati çekti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan yolcular, “Saga Pearl II”de tatil yapmak için emekli ve 50 yaşın üstünde olunmasının şart koşulduğunu söyledi.

25 kral dairesi olmak üzere 253 kabini bulunan gemide 3 haftalık tatil yapanların kişi başı 4 bin ile 10 bin İngiliz sterlini ödedikleri kaydedildi. Galler’de 1981′de yapımı tamamlanıp denize indirilen, 2009’da 20 milyon sterlin harcanarak yenilenen 164 metre uzunluğunda, 18 bin 591 groston ağırlığındaki gemide 365 yolcu, 265 de personel bulunuyor. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından yolcuların, ilçeyi gezecekleri ve günlük turlara katılarak çevredeki tarihi yerleri ziyaret edecekleri belirtildi.

Kruvaziyerin, Güney Kıbrıs’ın Limasol Limanı’na gitmek üzere akşam saatlerinde Marmaris’ten ayrılacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim