Doğa ve Ada 10 ayda 102 bin liralik balik yedi

Bursa'daki bir yunus eğlence merkezinde bulunan iki yunus, 10 ayda 102 bin liralik balik yerken yunuslarin suyu için de 10 ayda 67 bin lira harcanmiş.

Bursa'daki bir yunus eğlence merkezinde bulunan iki yunus, 10 ayda 102 bin liralik balik yedi. Bir alişveriş merkezinde bulunan işletmenin sahibi Nurettin Gökalp, geçen yilin mart ayinda açilan merkezlerindeki ''Doğa'' ve ''Ada'' adli 2 yunusla terapi yaptiklarini söyledi.

Yurt içinden gelenlerin yani sira Avusturya, ABD, Fransa, Almanya, Polonya, Belçika gibi ülkelerden gelen çocuklara terapi uyguladiklarini ifade eden Gökalp, yunus terapisinin beyin felci ve travmasi, otizm, nevrotik bozukluklar, down sendromu, gecikmiş konuşma bozukluğu, depresyon, kronik yorgunluk gibi birçok rahatsizliğa iyi geldiğini bildirdi.

Gökalp, gösteriler de düzenlediklerini belirterek, ''Buradaki maliyetimiz oldukça yüksek. Engellilerden beklediğimiz talebi alamiyoruz. Gösteriler de olmasa maliyetimizi çikaramayacağiz'' dedi.

Yunuslarin istavrit, kolyoz ve uskumru tükettiğini belirten Gökalp, şöyle konuştu: ''Yunuslar bu baliklari çok seviyor. Mart ayindaki açilişimizdan bu yana geçen yaklaşik 10 aylik sürede sadece 2 yunusun yediği baliğin maliyeti 102 bin liraya ulaşti. Baliklari toptan fiyatina aldiğimiz halde böylesine yüksek bir maliyetle karşilaştik. Yunuslar kiş aylarinda yağa ihtiyaç duyuyor. Bu dönemlerde genellikle kolyoz ve uskumru veriyoruz. Baliklarimizi Balikesir ve Bursa'nin ilçelerinden Marmara Denizi'ne açilan balikçilardan karşiliyoruz.''

Gökalp, baliklarin suyunun sürekli değiştirildiğini ifade ederek, ''Mudanya'dan her gün deniz suyu taşiyoruz. Bunun için tanker bile satin aldim. Yunuslarin suyu için harcadiğimiz para, 10 ayda 67 bin lirayi buldu'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim