Bazı Rus haber ajanslarına göre Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) iki Rus ticari kargo gemisinin Azak Denizi'nde Ukrayna füzeleri tarafından hedef alındığını bildirdi.

Seraphim Sarovski ve SGV Flot vuruldu!

Söz konusu gemilerin Samarashipping'e ait 3.300 dwt SGV Flot ve Rechmortrans'a ait 4.000 dwt Seraphim Sarovskiy olduğu belirlendi. 24 Şubat 2022'de Perşembe sabahı erken saatlerde başlayan İki ticari geminin Rus birliklerinin askeri operasyonuna Ukrayna'nın tepkisi olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından sabah 11:00 sıralarında füzelerle vurulduğu açıklandı.

Füzelerin liman kenti olan Mauripol'den ateşlendiğine inanılıyor. 1981 inşa 118,9 metre uzunluğundaki SGV Flot isimli geminin hasar gördüğü ve gemide yangın çıktığı bildirilirken mürettebattan bir kişinin yaralandığı açıklandı. FSB'ye göre, gemi mürettebatı yangını söndürmeyi başardı ve hem SGV Flot hem de Seraphim Sarovskiy seferlerine devam etti.

Bu arada Rosmorrechtflot'un bildirdiğine göre Rusya, Azak Denizi'ndeki ticari gemilerin hareketini “bir sonraki duyuruya kadar” askıya almaya karar verdi. Kerç Boğazı'ndaki kısa deniz taşımacılığı ise kesintisiz olarak devam ediyor.

Editör: TE Bilişim