01 Şubat 2015 tarihinde Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Ekiplerince yürütülen faaliyetler sonucunda 1’i Türk 1’i Azeri olmak üzere iki kişi sağ olarak kurtarıldı.

 01 Şubat 2015 tarihi saat 02:00'de,ALO-158 ihbar hattına Aliağa önlerinde bulunan "Melek B" ve "Gofer B" isimli genel kargo gemilerinde bulunan 2 bekçi tarafından iki geminin de demir tarayarak sürüklendiği ve tahliye taleplerini bildirdiler.

Sahil Güvenlik bölgedeki olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle (rüzgar:lodos 55 kts/110 km, deniz: 6-7 bofors) yüzer ve uçar unsur görevlendirmesi yapamayacağını bildirdi.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından durum Aliağa Liman Başkanlığı'na bildirmesi üzrine, UZMAR  Denizcilik'e ait 1 adet romörkör tarafından Nemrut önlerinde yapılan aramada"MELEK B" ve "GOFER B" gemilerine ulaşiılamadı.

Durum Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirilince, olumsuz hava koşulları Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (DZAKKM) tarafından Genelkurmay Başkanlığı (SKKHM) ile koordine kurularak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 1(bir) adet arama kurtarma helikopterinin görevlendirmesi sağlandı.

Gemilerdeki bekçileri Hava Kuvvetleri kurtardı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopter tarafından "MELEK B" isimli gemideki şahıs saat 05:52'de, "GOFER B" isimli gemideki şahıs da 06:03'de kurtarılarak, 06:42'de Aliağa'ya getirildi

 “BAHRİ REİS-2” Sürüklendi

1 Şubat 2015 tarihi saat 10:30'da Sahil Güvenliğe Güzelbahçe’de inşası süren yeni limanda aborda durumda bulunan Katip Çelebi Üniversitesi’ne ait “BAHRİ REİS-2” isimli teknenin bulunduğu yerde halatlarının koparak liman içinde sürüklenerek karaya oturduğu ihbar edildi.

Olay yerine gönderilen Sahil Güvenlik botu teknenin emniyetini sağladı. “BAHRİ REİS-2” isimli teknenin bulunduğu yerde can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek herhangi bir durum ve deniz kirliliğine sebebiyet verecekbir durum olmadığı bildirildi.

Sahil Güvenlik teknenin gerekli emniyeti sağlayarak Liman Başkanlığı ile koordineli olarak hava şartlarının düzelmesi durumunda bulunduğu yerden çekileceği bilgisini verdi.

 

Editör: TE Bilişim