İİB İHRACAT ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), "Düşünenleri, fikir oluşturanları, üretenleri, çalışanları, cesaret edenleri, risk alanları, istihdam sağlayanları, katma değer yaratanları, mücadele edenleri, kendi dünyasından çıkıp dış dünyaya açılanları, rekabet edenleri, bir saniye durmadan koşanları, hep koşanları"ödüllendirdi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri, 2005 yılından beri düzenlediği En Başarılı İhracatçılar Ödül Töreninin bu yıl 11.sini düzenleyerek 2014 yılının başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. 7 Nisan 2015 Salı gecesi Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ödül töreninde en başarılı ihracatçı firmalar, Ekonomi Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı ile diğer kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileriyle bir araya geldiler.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren 7 İhracatçı Birliğinin (İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği) 2014 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre alt sektörleri bazında en çok ihracat gerçekleştiren firmalarına ödülleri takdim edildi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet GÜLEÇ yaptığı açılış konuşmasında şöyle konuştu: “Başta Ukrayna ve Ortadoğu olmak üzere, 2014 yılını bölgesel belirsizliklerin küresel ekonomiyi şekillendirdiği bir yıl olarak geride bıraktık. Küresel ekonomide oluşan bu tablo yıl boyunca ekonomiyi etkiledi. İç ve dış piyasalarda yaşanan bu şoklara rağmen Türkiye ekonomisi 2014 yılında da büyüme trendini sürdürdü. İhracat performansımız da ekonomimize pozitif yönde etki etti. İhracatçımız 2014 yılında gelişmeye, büyümeye ve pazarlarını genişletmeye devam etti. İhracatta yakalanan yüzde 4’lük başarı, 2014 yılı küresel konjonktür düşünüldüğünde oldukça başarılı bir sonuçtur. Tüm bu göstergeler ihracatın ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu göstermekte. Hatta geçen yıl toplam büyümemize ihracatımızın nasıl olumlu katkılar yaptığını görerek seviniyor, ihracatçılar olarak gurur duyuyoruz.”

İİB bünyesindeki 7 Birliğin toplam ihracatının 2014 yılı için yüzde 6,2’lik bir artışla 6 milyar 200 milyon dolara arttığını söyleyen Güleç, konuşmasına şöyle devam etti: “Toplam ihracatımızın yüzde 5’e yakının karşılayan bu performansta, kıymetli başkanlarımızın ve değerli yönetim kurullarımızın genel sekreterlik çalışanlarının ortaya koydukları özverinin etkisini vurgulamak isterim. Hem ihracatımızı artırmak, hem büyümemizi devam ettirmek adına tüm Birliklerimiz dünyanın pek çok yerinde pek çok aktivite gerçekleştiriyorlar, fuarlara katılıyorlar, heyetler düzenliyorlar, görüşmeler yapıyorlar. Hali hazırda, 10 Ur-Ge kümesi, 2 tanıtım grubu, 2 Turquality projesi; yönetiyoruz. 12 milli katılım fuara tanıtım gruplarının iştirak ettiği 40’a yakın fuara katılıyoruz. Kısacası, bizler 2023 hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

“2023 hedeflerine ulaşmak için bütün kesimler olarak gerekli mücadeleyi, çalışmayı ve azmi ortaya koymamız gereken bir dönemdeyiz.” ifadesini kullanan Ahmet Güleç, güçlü bir ihracat için güçlü bir üretim ülkesi olmanın önemini vurguladı. Güleç, üretimde verimliliği ve rekabetçiliği yakalamak gerekliliğini dile getirdi. İhracatın gücünün, üretim gücünde geçmesi gerektiğini belirten Ahmet Güleç, Başbakanımızın son günlerde getirdiği, iç ve dış ticareti bir araya getirecek olan Ekonomi Bakanlığı’nın yeni kurumsal yapısını ihracatçılar olarak oldukça önemsediklerini söyledi.

İhracat Genel Müdürü  Veysel Parlak ve TİM Başkanvekili Tahsin Öztiryaki’nin de birer konuşma yaptığı ödül töreninde, başarılı ihracatçılara ödüllerini  Veysel Parlak ve sektör Başkanları olarak İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı  Başaran Bayrak, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete, İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı  Muhsin Çakıcı, İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet Sagun ve İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Latif Ünal takdim etti.

Editör: TE Bilişim