İhsan Altun ve Ekibi GMO Yönetimine Aday

TMMOB, Gemi Mühendisleri Odası 42. Dönem Genel Kurulu’nda Oda yönetimine aday olan ekibi adına açıklama yapan İhsan ALTUN, çok istekli, işin içinden gelen, sektördeki sorunları bilen/yaşayan ve çözüm için hazır olan bir ekiple yola çıktıklarını belirtirken, çalışmalarının dört aya yakın süredir sürdüğünü belirtti. Gemi Mühendislerinin birlik içerisinde olmasının çok önemli olduğunun altını çizen Altun, bu birlikteliği sağlamanın en önemli yolunun öncelikle üyelerin birbirleri arasında iletişim kurabilmesinden geçtiğini belirtti. Bu iletişimi sağlayarak aynı zamanda, üyelerde Odaya aidiyet hissi yaratabilecek bir anlayış oluşturulacağına da dikkat çekti.

Aday olan ekibi tanıtan Altun, 42. Dönem Genel Kurul’da tüm üyelerden kendilerine destek vermelerini istedi. Seçime giren diğer gruptaki arkadaşlarından da bahsetmeyi ihmal etmeyen Altun, aslında seçime giren her iki grubun üyelerinin birbirleriyle arkadaş olduğunu ve bunun aralarında eğlenceli bir yarış olacağını ve hırsla kirletilmemesi gerektiğini önemle belirtti. Amacı aşan söylemlerin sadece üyelerin Odaya bakış açılarını yaralayacağını ve bunun kimseye fayda sağlamayacağını bildirdi.

Bahsi geçen faydanın Gemi Mühendisleri Odasının saygınlığı ve Ülkemiz için daha değerli bir kurum olması çalışmalarından başka bir şey olmadığının herkesçe bilinmesi gerektiğini, bu amaçla seçim propagandası yapılmasının doğru olacağını belirtti  Bişey Yapmalı sloganı ile seçime hazırlandıklarını belirten Altun, ekibin üyelerini şöyle tanıttı;

Osman KOLAY-1985 ITU mezunu, Korean Register of Shipping klas kuruluşunun Türkiye yetkilisi. İngilizce bilmektedir

 

Hidayet ÇETİN-1990 ITU mezunu, İştigal alanı dizayn, gemi inşa ve gemi tamiri olan Loça Mühendislik Gemi Mak. Plastik ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti’nin Genel Müdürüdür.

 

İhsan ALTUN-1997 ITU mezunu, Özsay Gemi End. & Tic. A.Ş.’nin kurucularındandır. İştigal sahası gemi dizaynı ve danışmanlık olan şirketin Genel Müdürü pozisyonundadır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

 

 

Prof. Dr. Ahmet Dursun ALKAN-1982 YTU mezunu, aynı fakültede Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölüm Başkanı’dır. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

 

Doç. Dr. Ali Can TAKİNACI-1985 İTÜ Mezunu, 1986 yılında İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri fakültesi ‘nde araştırma görevlisi olarak işe başladı. Halen aynı fakültenin Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Bölümü ‘nde Doç. Dr. olarak çalışmakta olup; başlıca uzmanlık alanları pervane dizaynı, gemi direnç ve sevk analizi ve gemi model deneylerdir. Ingilizce bilmektedir.

 

Metin TAMER-1997 İTÜ mezunu, Yalova da bulunan Altıntaş tersanesinin Genel Müdürüdür. Ingilizce bilmektedir.

 

Onur ÇOPUROĞLU-2006 – YTU mezunu, 2006-2008 yılları arasında Türk Loydunda Surveyor ve ISM/ISPS denetçiliği de yapmıştır. 2009 Aralık ayından beri kendi kurduğu ve iştigal alanı, brokerlık, danışmanlık ve distribütörlük olan Barbaros Marine Danışmanlık ve Ticaret isimli şirkette çalışmaktadır. Ingilizce bilmektedir.

 

Dört aydır yapmış oldukları çalışmadan sonra ihsan ALTUN meslektaşları tarafından  yönetime layık görüldükleri takdirde bildirgelerinde belirttikleri prensiplere sadık kalarak yapmak istedikleri icraatları şöyle özetledi;

 * Telif hakları konusunda çalışmalar yapılması

* Gündemdeki en büyük problem olan işsizlik konusunda çözüm önerileri/çalışmalar

* Gemi Mühendislerinin içinde bulunduğu mali zorluklara çözüm arayışları

* Oda çalışmalarının şeffaflaştırılması

* Komisyon yapılarının ve çalışma şekillerinin yeniden yapılandırılması

* Öğrencilerin Oda çalışmalarına daha aktif katılımını sağlamak

* Öğrencilere burs ve eğitim konuları

* Odaya üniversitelerden öğrenci temsilcileri atanması

* Ar-Ge çalışmaları (Universiteler+GMO+TL+TUBITAK+DzKK işbirliği ile)

* Odanın gelirini artırıcı faaliyetler

* Yurtdışındaki yapıları Odamıza benzerlik gösteren meslek odaları ile ilişkilerin geliştirilmesi

* Sektörel bilgi bankası oluşturulması ve istatiksel veriler tutulması

* Türk koster filosu yenilenmesi konusunda çalışmalar

* Çeşitli yetkilendirme kuruluşları ile görüşülerek meslektaşlarımızı akredite edebilecek nitelikte eğitim ve belgelendirme çalışmaları yapmak

* Mesleki Yayınlar hazırlanması ve hazırlayanların desteklenmesi

* Üyelerimizden yat ile ilgili bölümlerde çalışan arkadaslarımızı ilgilendirecek şekilde çalışmalar yapılması

* İşçi Sağlığı ve İş güvenliği konusunda çalışmaların geliştirilerek devam edilmesi ( ISG kongresi 2011’de istanbulda yapılacaktır)

* Gemilerin geri dönüşümü ve çevre temizliği konuları ile ilgili atılımlarda bulunulması

* Deniz Kültürü Festivalleri düzenlenmesi

* Yetkin Mühendislik Konusunda çalışmalar yapılması

Seçim Bildirgelerini ve Aday Listeleri’ni de açıklayan Altun, dostça bir ortamda verimli bir Genel Kurul ve seçim olması dileklerini ileterek, üyelerin takdiriyle 42. dönem yönetimini devralmaları durumunda kendilerine tanınan 2 yıllık süreyi içeren dönemin ne kadar verimli kullanıldığına ve Oda’nın yenilendiğine şahitlik edeceklerini önemle belirterek konuşmasını tamamladı.   

Editör: TE Bilişim