İhracatın Yıldızları ödüllerini aldı

Bu yıl 500’ün üstünde başvurunun gerçekleştiği “İhracatın Yıldızları- Türkiye’nin Gizli Şampiyonları” yarışmasının final gecesinde 22 firma ödül kazandı. Sektörel Fark Yaratan Özel Ödülü’nü Tersan Tersanesi kazandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önderliğinde DÜNYA Gazetesi ve DHL Express Türkiye'nin işbirliğinde, Akbank’ın ana sponsorluğu ve Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlenen “İhracatın Yıldızları- Türkiye’nin Gizli Şampiyonları” ödül töreni 6 Mart Cuma akşamı İstanbul Hilton Bomonti Otel'de gerçekleştirildi. Törende 22 firma ödül alırken, Büyük ödül olan 'Yılın İhracatçısı' ödülü Arçelik’e gitti.

Türkiye'nin ilk yüzde 100 elektrikli feribotunu inşa etti

Sektörel Fark Yaratan Özel Ödülü’nü Tersan Tersanesi kazandı. Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu’ya ödülünü DEİK Başkanı Nail Olpak (sağda) verdi. Tersan, ilk yüzde 100 elektrikli feribotu inşa etti. Bugüne kadar yaklaşık 80 gemi inşa edip teslim etti. Balıkçı gemileri konusunda uzman olan şirket 7 yıl üst üste sektörün ihracat şampiyonu oldu. İhracatlarını geçen yıl 216 milyon dolara çıkardıklarına kaydeden Paksu, “Yengeç gemileri de üretiyoruz, dondurucu ve paketleme sistemli niş terzi usulü balıkçı gemileri de… İhracatın yüzde 70’ini Norveç’e yapıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim