60 milyon TL yatırımla Bahariye, Selimiye ve Muradiye isimli 3 feribot satın aldıklarını belirten Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Bülent Şafak, “İDO’ya rakip olacağız. Hizmet ve kalite farkımız ortaya çıkacak.” dedi.

Tuzla tersaneler bölgesine demirleyen arabalı vapurların son kontrolleri yapılmaya başlandı. Arabalı vapurlarda incelemelerde bulunan Bülent Şafak, Türkiye’ye ulaşan gemilerin en kısa sürede hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. Şafak, “Açmayı planladığımız Eskihisar – Topçular hattı için aldığımız 3 gemi Türkiye’ye gelmiş durumda. 25 Ekim diye söz vermiştik. Fakat hava muhalefeti nedeniyle bu sabah itibariyle gemilerimiz Türkiye’ye ulaştı. Şu an Tuzla’da son işlemlerini tamamlıyorlar. İnşallah en kısa sürede müşterilerimizin hizmetine girecekler. Hizmet ve kalite farkımızın ortaya çıkacağına inanıyorum. “ şeklinde konuştu.

 Denizcilik sektörüne rekabet getirmelerinin kaliteyi artıracağını söyleyen Şafak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “140 araç ve 800 yolcu kapasiteli vapurlarımızla üstün hizmet kalitesini amaçlıyoruz. Bu sektöre rekabet getirmemiz müşteriye hem hizmet kalitesi anlamında hem de fiyat anlamında avantajlar sunacak. Artık uzun kuyruklar bitecek. Biz insanların Eskihisar – Topçular hattında uzun zaman kaybetmelerini, kötü hizmet görmelerini istemiyoruz. Bu amaçla yola çıktık. Bu amaç için mevcut sistemdeki en iyi gemileri aldık. Bu gemiler yüksek kapasiteli, hızlı ve konforludur. Hem araç hem de yolcu girişi açısından çok farklı gemiler. Müşterilerimiz ilk kullandıkları andan itibaren bunu hissedecekler.”

"25 DAKİKADA KARŞIYA GEÇİLECEK"

Uzun kuyrukları beklemek istemeyen, yanlış ve kötü taşımaya maruz kalan vatandaşların Körfez'i dolandığını söyleyen Şafak, bu durumun sadece maddi zararlara değil, hava kirliliğine de yol açtığını belirtti. Her müşteri ve araç sahibinin ayrıcalıklı olacağına dikkat çeken Bülent Şafak, herkese eşit fiyat uygulayacaklarını söyledi. Şafak, “Kişiler 25 dakikada karşıya geçebilecek.” dedi.

Yolculara açısından rekabetçi fiyatlar uygulamayı planladıklarını kaydeden Bülent Şafak, başlangıçta fiyatlarını var olan fiyatlarla aynı düzeyde belirleyeceklerini, ancak yolcu fiyatlarında tarifelerin yaklaşık yarısını uygulayacaklarını söyledi. Şafak, ''Normal yolculardan 2 lira, öğrencilerden 1 lira alacağız. 66 aya kadar olan çocuklardan ücret almayacağız.” şeklinde konuştu.

Marmara Denizi’nin büyük bir potansiyel taşıdığına ve bu potansiyeli kullanmak için yeni hatların oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Bülent Şafak, başka oyuncuları da beklediklerini kaydetti. Şafak, girişimcilerin Marmara ve İstanbul trafiğini rahatlatıcı çözümleri ortaya koymaları gerektiğini ifade etti.

Kuruluş olarak sadece bu hatta faaliyet göstermediklerini, ''İstanbul Lines'' markasıyla Ambarlı-Bandırma arasında 6 yıldır hizmet verdiklerini ve yılda 75 bine yakın araç taşıdıklarını hatırlatan Bülent Şafak, bu hatlarla yetinmeyeceklerini, Mudanya-Ambarlı, Marmara Ereğlisi-Bandırma arasında yeni hatlar kuracaklarını ifade etti. Şafak, hatta Mudanya - Sarayburnu arasında Bursalı kullanıcıların İstanbul'a daha rahat ulaşmalarıyla ilgili planlar yaptıklarını belirterek, onları, İstanbul'a daha hızlı ve daha iyi hizmetle ulaştırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Gemiler hakkında teknik bilgi veren Kaptan Kamil Gökhan Özçelik de, gemilerin son teknolojiyle üretildiğini belirtti. Özçelik, “Dört tane üstün manevra kabiliyeti olan makineye sahiptir. Gemilerin hızı 12 knot, süratli bir gemidir. 800 yolcu ve 140 araç kapasitelidir.” diye konuştu.




Editör: TE Bilişim