İDO’nun özelleştirilmesinde danışmanlık yapacak firma belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, İGDAŞ gibi, özelleştirme kapsam ve programına alınan,  İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi hisselerinin özelleştirilmesi çalışmalarında finansal danışman görevlendirilmesini teminen açılmış olan, ‘Danışmanlık Hizmet Alımı İhalesi’ sonuçlandı. 

3 firmanın katıldığı ihale; FİNANS YATIRIM - ARUP Konsorsiyumu uhdesinde kaldı. İhaleyi alan Konsorsiyum ile 20 Mayıs 2010 tarihinde (dün) sözleşme imzalandı.

20 Mayıs 2010 tarihinden itibaren çalışmalara başlayan danışman firmanın yapacağı çalışma sonucunda, İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi hisselerinin özelleştirilmesi ile ilgili sürecin nasıl olacağına,  hisselerinin hangi satış yöntemiyle özelleştirilmesinin uygun olacağına (halka arz ya da blok satış gibi) dair Strateji Raporu danışman firma ile yürütülecek çalışmalar doğrultusunda belirlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulacak olan strateji meclisten onay aldığı takdirde özelleştirme işlemlerinin yürütülmesine devam edilecek.
 

Editör: TE Bilişim