İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi’nin (İDO) 15.45 ek seferini gerçekleştiren Cezayirli Hasan Paşa-1 adlı hızlı feribotta arıza meydana geldi.

Feribot, Fatih Sultan Mehmet isimli başka bir feribotla Yalova iskelesine çekilerek yolcular tahliye edildi.

Yenikapı-Yalova 15.45 ek seferini yapan Cezayirli Hasan Paşa-1 adlı hızlı feribotun Yalova açıklarında dümen kilitlenmesi olduğu söylenen bir arıza yaşandı..

Gemi gemiyi römorkör gibi çekti

Yaşanan arıza üzerine Fatih Sultan Mehmet isimli başka bir feribot gemiye yanaştı. Fatih Sultan Mehmet feribotu, arıza yapan Cezayirli Hasan Paşa-1’i Yalova İskelesi’ne kadar halatla çekti.

Ancak, çeken geminin römorkör gibi gemiyi yanaştırma imkanı olmadığından uzun süre geminin yanaştırılmasına uğraşıldı. Rüzgarın da etkili olması nedeniyle sıkıntı yaşandı.

Geminin emniyetle yanaşması için römorkör çağrılması gerekirken, bir başka gemiyle yanaştırılmaya çalışması içindeki 400 yolcunun emniyeti açısından riskli olarak değerlendirildi. 

Yaklaşık bir saat süreyle feribot iskeleye yanaştırılmaya çalışıldı. Uzun çabaların ardından feribot iskeleye yanaştırıldı. Geri geri iskeleye yanaştırılan feribottan daha sonra içindeki yolcu ve araçlar boşalttı.

Arıza nedeniyle feribottaki yolcular ve İDO çalışanları arasında tartışmalar yaşandı. Yolcular yaşanan tartışmaları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Yolcular yaşanan arıza nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.

Yalova Liman Başkanlığının geminin gemiyle çekilmesi işlemi konusunda inceleme başlatabileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim