İDO’dan trafiği rahatlatacak çözümler

İDO köprü bakım döneminde trafiği rahatlatacak çalışmalarına hız verdi, yeni araba vapuru arayışına girdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Boğaziçi Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2013 yılı içinde gerçekleştirileceğine dair açıklaması kamuoyu gündeminde yer alırken, İDO köprü bakım döneminde trafiği rahatlatacak çalışmalarına hız verdi, yeni araba vapuru arayışına girdi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy; yaptığı açıklamada, "İstanbullunun trafik çilesiyle uğraşmaması için İDO olarak tüm olanaklarımızı seferber edip yeni çözümler sunacağız. Yeni gemi alımı, hatlarda kaydırmalar, takviyeler, ekstra seferler, 24 saat hizmet, iskelelerde düzenlemeler… Hepsi gündemimizde. İstanbul halkına ve tüm yolcularımıza en iyi hizmeti sağlayacak, trafik sorununun rahatlamasına çok önemli bir katkı sunacağız" dedi.

İstanbul'da karayolu trafiğinin en kritik halkalarından birini oluşturan Boğaziçi Köprüsü'nde bakım çalışmalarının 2013 yılı içinde gerçekleştirileceğinin açıklanması üzerine, İDO da hazırlık çalışmalarına hız verdi. Gündemde yeni araba vapurlarının alımı dahil, bir dizi tedbir var.

 Bu yıl gerçekleşecek köprü bakım çalışmalarıyla birlikte ciddi ulaşım sorunlarının yaşanmaması ve trafik yoğunluğunun rahatlaması için seferber olan İDO, öncelikle İstanbul'un iki yakası arasındaki kritik ulaşım yollarından olan Sirkeci-Harem araba vapur hattında; yeni gemi alımı, 24 saat kesintisiz hizmet ve diğer bir araba vapur hattı olan Eskihisar-Topçular hattından gemi takviyesi gibi tedbirleri gündemine aldı. Amaç; günde 30.000 aracı karşı yakaya geçirebilmek.

Oluşabilecek yoğunluğa paralel olarak yeni gemi tedariği için çalışmalar yürüten İDO, Bakırköy-Kabataş gibi merkezi bölgelerdeki deniz otobüsü seferlerini de, yine iki yaka arasındaki ulaşımı desteklemek için artıracak. Buna göre, Bakırköy-Kabataş deniz otobüsü hatlarına ekstra ve gece 22'ye kadar süren ek seferler konacak.

İDO'dan bir diğer iyi haber de feribot iskelelerindeki sirkülasyonu artırmak için 3. rampa yapımı konusunda başvurusunu yapmasıyla geldi. Teknik imkanların genişlemesi ve sirkülasyonun artması, yine iki yaka arasındaki taşımacılığı destekleyecek bir gelişme olacak.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, bu önemli konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İstanbullunun trafik çilesiyle uğraşmaması için İDO olarak tüm olanaklarımızı seferber edip yeni çözümler sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımızın rahatı ve trafik sorununu azaltmak bizim vazifemiz. Kamusal ve özel tüm mercilerle işbirliği ve diyalog içerisinde bu vazifemizi en iyi şekilde yerine getirebilmek için seferber olduk. Biz İDO olarak tüm olanaklarımızı seferber edip yeni çözümler sunacağız. Yeni gemi alımı, hatlarda kaydırmalar, takviyeler, ekstra seferler, 24 saat hizmet, iskelelerde düzenlemeler… Hepsi gündemimizde. İstanbul halkına ve tüm yolcularımıza en iyi hizmeti sağlayacak, trafik sorununun tırmanmamasına çok önemli bir katkı sunacağız. Köprü bakım-onarımı süresince her gün adeta bayram trafiği yaşayacağız " dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nde bu yıl gerçekleştirilecek bakım çalışmalarıyla ilgili olarak geçtiğimiz gün medyaya bilgi verirken, "Tarih gelince açıklayacağız. Önemli olan ne zaman yapılacağı değil, köprünün bakımı ve büyük onarımı yapılırken, trafik açısından yaşanacak sıkıntının minimum düzeyde tutulması. Şu anda bugünün işi değil ama 2013 yılı içerisinde bu program başlayacak. Burada sınırlı bir şekilde köprünün kapatılması değil, ağırlıklı olarak gece çalışmaları yapmak ve öte yandan da trafiğin akışını sağlayacak şekilde bir iş programı uygulanacak" görüşlerini dile getirmişti.

Yolcularının rahat, hızlı, hesaplı ve güvenli ulaşımı için sürekli çalışan İDO da; mevcut kapasitesi, yeni gemi arayışları ve takviyeleri, hat kaydırmaları, araba vapurunda 24 saat hizmeti, farklı hatlardaki ek seferleri ve sirkülasyona dönük iskele düzenlemeleriyle bu programa büyük destek sunacak…

Editör: TE Bilişim