İdo’dan “Ro Ro Seferleri İçin Liman Yapımı Onaylandı” Haberine Yalanlama

 İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), bazı basın yayın organlarında yayınlanan “Ro Ro Seferleri İçin Liman Yapımı Onaylandı” haberinin İDO’yla hiçbir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

İDO’dan yapılan açıklamada, “8 Ocak 2016 Cuma günü öğlen saatlerinden itibaren bazı internet sitelerinde yayınlanmaya başlayan ve hızla yayılan “Ro Ro Seferleri İçin Liman Yapımı Onaylandı” başlıklı haberlerde, İDO’nun da adı anılarak, Ambarlı-Topçular hattında gerçekleşen Ro Ro seferlerine dönük olarak, “Yalova ili, Çiftlikköy ilçesi, Taşköprü beldesinde Ro Ro gemilerinin yanaşacağı iskele için gerekli onayların tamamlandığı”, “plan değişikliğinin yapıldığı” türünden asılsız ifadeler yer almaktadır. Bu haberlerin İDO’yla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. İDO’nun zaten faal durumdaki Topçular iskelesinde gerekli izin ve onayları mevcuttur. Bu bölgede başka bir iskele ve izin için herhangi bir başvurusu da bulunmamaktadır” denildi. Açıklamada, “Konuyla ilgili olarak, söz konusu haberlerde de adı geçen Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden telefonla edindiğimiz bilgiye göre, habere konu gelişme İDO’yla değil, başka bir lojistik firmasıyla , onların yaptığı liman başvurusuyla ve henüz başlangıç aşamasında olan işlemleriyle ilgilidir” ifadelerine yer verildi.

YALANLANAN O HABER

RO-RO SEFERLERİ İÇİN LİMAN YAPIMI ONAYLANDI

İstanbul trafiğinin rahatlatılması maksadıyla İDO tarafından Ambarlı-Topçular arasında yapılacak olan RO-RO taşımacılığına yönelik çalışmalar başladı. RO-RO gemilerinin yanaşacağı iskele için gerekli plan değişiklikleri yapılarak onaylandı. Konuyla ilgili Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yalova RO-RO Terminali A.Ş. tarafından hazırlattırılarak Yalova Valiliği'ne gönderilen plan değişikliği talebi Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünce değerlendirildi. RO-RO limanı Çiftlikköy'ün Taşköprü beldesinin Denizçalı köyüne yapılacak. Plan değişikliği onaylandı" denildi.

Editör: TE Bilişim