İDO'dan 'milli maç' açıklaması 
 
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), bazı gazetelerde yer alan İDO'nun ilgili TV kanalını açmaması nedeniyle yolcuların 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası yarı finalini izleyemediği haberlerine ilişkin, ''Yalova hattında çalışan Kanuni Sultan Süleyman feribotunda yaşanan anten sistemi probleminden dolayı maçı gösteren kanala bir türlü bağlanılamamıştır'' bilgisini verdi.  

İDO'dan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

''Yalova hattında çalışan Kanuni Sultan Süleyman feribotunda yaşanan anten sistemi probleminden dolayı maçı gösteren kanala bir türlü bağlanılamamıştır. Halbuki aynı saatte karşılıklı sefer yapılan Bursa hattında tüm yolcular maçı izlemişlerdir veya şehir içinde maç saatine denk düşen seferlerde küçük deniz otobüslerinde yolcular bu maçı izlemiştir.

İDO olarak milli maçlarda kurumsal hassasiyetimizden dolayı tüm gemilerde anlaşmalı-anlaşmasız hangi kanal yayını yapıyorsa o kanal ayarlanır. Yalova feribotunda bulunan receiver'la o an uydu bağlantısı kurulamadığından seyahat halindeki yolcularımız maçı izleyememiştir.

Bugün feribotta görevlendirilen teknik ekip, bu arızayı gidermek için feribotta çalışmaktadır, final maçı da seyir halindeki tüm gemilerimizde yolcularımıza izlettirilecektir. ''
 

 

Editör: TE Bilişim