İDO, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve feribotun bozuk olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İşte İDO'dan yapılan o açıklama

İDO’nun 19.11.2012 tarihinde tarifeli 11:30 Yenikapı-Yalova seferini yapan Kanuni Sultan Süleyman feribotunda yaşanan üzücü intihar olayıyla ilgili olarak medyada yer almaya başlayan haberlerdeki üç hususa açıklık getirmek isteriz.

Birincisi, ilgili feribot seferi, haberlerde yer aldığı gibi Pendik- Yalova arasında değil, Yenikapı-Yalova hattındadır.

İkincisi, söz konusu haberlerde yer alan “geminin kurtarma botunun arızalı olduğu, Yalova polisinin bununla ilgili inceleme yaptığı”na dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Olayın gemi kaptanına bildirilmesi üzerine, Kanuni Sultan Süleyman Feribotumuzun kaptanı denize atlayan kişiyi aramak ve kurtarmak üzere gereken manevrayı yapmış ve bu arada kurtarma botu da denize indirilmiştir. Kurtarma botunda ve donanımında herhangi bir arıza bulunmamakta olup deniz polisi tarafından da bot ile ilgili herhangi bir inceleme yapılmamıştır.

Üçüncüsü, söz konusu üzücü intihar olayı sonrasında yapılan incelemelerde, bazı haberlerde belirtildiği şekliyle “atladıktan sonra pervaneye kapılıp feci şekilde parçalandı” bilgisini doğrulayacak izlere de rastlanmamıştır.

“Üzücü olayda hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz…” 
Editör: TE Bilişim