İDO'dan "Grizu ve Ambülans" Açıklaması

Açıklama şöyle:

"23 Şubat günü meydana gelen grizu patlamasının ardından çevre hastanelere sevk edilen ambulanslardan 2 tanesinin Topçular İskelesi’ne gelerek İstanbul yönüne geçiş yapması, ancak bunlardan bir tanesinin ücret ödemediği için geçişine izin verilmemesi hususunda çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamera görüntülerimizden tespit ettiğimiz 10 U 3366 plakalı ilk ambulans  (feribota alınmayıp karadan gittiğini iddia eden) saat 02:17’de 2 no’lu gişeye gelerek gişe önünde bir süre telefonla görüştükten sonra bileGrizu kurbanlarına körfez işkencesit ücretini ödeyip feribota geçişini yapıyor. Saat 03:20’ de 16 BM 132 plakalı ikinci ambulans ise 3 no’ lu gişeden ücretini ödeyerek geçişini yapıyor. 23 Şubat gecesi ve 24 Şubat sabahı Topçular İskelemizden bu iki ambulans dışında hiçbir sağlık aracı geçiş yapmıyor.

Ambulanstan mahkum taşıma aracına, itfaiyeden polis aracına kadar her gün onlarca kamu aracının geçiş yaptığı Eskihisar – Topçular feribot hattında acil ve önem arz eden durumlarda personel inisiyatif kullanarak bu gibi araçların geçişlerine izin verebiliyorlar. Özellikle insan hayatının söz konusu olduğu durumlarda hiçbir çalışanımızın ücret hususunda ısrar etmesi söz konusu olamaz."

Editör: TE Bilişim