İDO'yu alan Tepe-Akfen-Souter-Sera ortaklığının 29 yaşındaki yönetim kurulu üyesi Ozan Şener, uçaklardaki gibi kademeli fiyat uygulayacaklarını, yeme-içme alanlarını yenileyerek kârlılığı artıracaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İDO'yu (İstanbul Deniz Otobüsleri) 861 milyon dolara alan Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişim grubunun 29 yaşındaki yönetim kurulu üyesi Ozan Şener, İDO'daki yeni yapılanma ile ilgili hedeflerini SABAH'a anlattı. TAV Holding CEO'su Sani Şener'in oğlu olan inşaat yüksek mühendisi Ozan Şener, 1.5 yıl TAV'ın Katar'da yaptığı Doha Havalimanı'nda görev aldıktan sonra aile şirketi (aynı zamanda TAV'ın da ortağı) Sera Yatırım'a geçmişti. Şener şimdi ise İDO'nun yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. İDO'yu devralmalarının ardından şirketi daha aktif çalışır hale getirmek için çalıştıklarını belirten Şener, ilk olarak şirketi Atatürk Havalimanı ile entegre edeceklerini kaydetti. Şener, deniz taşımacılığını daha ulaşılır hale getireceklerini, ihalede yükselttikleri rakamın ise bu stratejik hedeften kaynaklandığını söyledi. Şener, TAV'ın yakaldığı büyüme hızını İDO ile de yakalamayı hedeflediklerini söyleyerek ilk olarak şehirlerarası sefer yapan feribotlarda aynı uçak biletlerinde olduğu gibi kademeli fiyat uygulamasını getireceklerini kaydetti. Şener, Sea& Miles kartı ile mil toplamayı daha aktif hale getirerek yolcu sayısını artıracaklarını belirtti.

FERİBOTTA BUSİNESS CLASS
"Feribotlarda biletlerin yüzde 65'i son 2 saatte satılıyor. Biz buradaki riski azaltmak için dinamik fiyatlama yaparak erken alanlara daha avantajlı fiyatlar sunacağız" diyen Şener, feribot ve deniz otobüslerine eğlence paketleri koyarak aynı uçaklarda olduğu gibi müzik, film ve hızlı internete bağlanma imkânı da sunacaklarını anlattı. Şener, en büyük değişikliklerden birini ise yemeiçme alanlarında yapacaklarını kaydederek "Hem iskeleler hem de gemilerin içindeki yemeiçme alanlarını TAV Havalimanları'nda hizmet veren BTA ile yeniden planlıyoruz. Ünlü kahve ve yiyecek- içecek zincirleri ile görüşüyoruz. Sadece bilet ücretleri değil yeme-içme ile de kârlılığı artıracağız" dedi.

'Topçular'da iki saat beklenmeyecek'
Şener,en büyük sıkıntılardan birinin Eskihisar -Topçular'da iki saat olan bekleme süresini kısaltmak olduğunu açıklayarak "Uçaklarda olduğu gibi business class sınıfı olacak. 'Fast track'(hızlı geçiş) denilen özel hizmeti almak isteyenlere de bu kuyruklarda beklemeden ayrı seferler koyacağız. Bu hatta gündüz ciddi bir yoğunluk, gece ise boşluk var. Ticari araçları ve kamyonları gece saatlerine, tatilcileri ise daha erken saatlere yönlendireceğiz" diye konuştu.

'Ambarlı Limanı canlanacak'
İDO'nun 52 gemilik filosuna herhangi bir ekleme yapmayı planlamadıklarını kaydeden Şener, İDO'nun mevcut kadrosunda da değişikliğe gitmeyeceklerini açıkladı. Şener, İDO bünyesindeki Ambarlı Limanı'nı RO-RO gemilerin uğradığı bir liman olarak canlandıracaklarını sözlerine ekledi.

Kadıköy'de tarihi bina arıyor
Şener,İDO'daki görevi dışında aile şirketi Sera Group ile turizme de atılacaklarını kaydederek Karaköy ve Eminönü'nde tarihi binaları uzun dönemli kiralama yöntemiyle alarak butik otele dönüştüreceklerini söyledi. Şener, "Bu yıl sonuna kadar iki butik otel açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim