İDO ve Shell, imzaladıkları anlaşmayla bilet satışından akaryakıt tedariğine, yolcu ve personel eğitiminden tüketici kampanyalarına kadar pek çok alanda, stratejik iş ortağı oldu. İDO ve Shell’ in hayata geçirdiği bu önemli işbirliği, İDO biletlerinin Shell istasyonlarında satışı; hızlı feribotlarda “Şanslı Koltuk” armağan kampanyası; araç sürücülerinin sürüş güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi; kazalarla ilgili simülatör eğitimleri konularını kapsıyor. 2010 yılının başından bu yana İDO’nun akaryakıt ve madeni yağ ihtiyacını karşılamakta olan Shell, bu yeni anlaşma ile İDO’nun diğer alanlarda da stratejik iş ortağı haline geliyor. İDO ve Shell’in stratejik işbirliğinin kamuoyuna tanıtıldığı imza töreni;  İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ve Shell & Turcas Petrol İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis’in katılımlarıyla 8 Temmuz 2010 tarihinde Feriye Tesisleri'nde gerçekleştirildi.


İDO ve Shell arasındaki işbirliği anlaşmasının 8 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen imza töreninde konuşan Shell & Turcas Petrol A.Ş. İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, sektörlerinin lideri iki kuruluş arasındaki işbirliğinin kapsamı ve ulaştığı kişi sayısının büyüklüğü bakımından, dünyada bir ilk olduğunu belirtti. Spanoudis, imzalanan anlaşmanın iki kuruluş arasındaki işbirliğini yepyeni bir boyuta taşıdığını söyledi. Spanoudis, uzun yıllardır akaryakıt sektörünün en beğenilen şirketi* seçilen Shell’in, dünyanın en büyük deniz ulaşım şirketi İDO ile bir araya gelmesinin İDO müşterileri için yeni avantajlar ve fırsatlar yaratacağını ifade etti.  Spanoudis stratejik işbirliğine ilişkin şunları söyledi:“2010’un başından bu yana tüm akaryakıt ve madeni yağ ihtiyacını karşıladığımız, 100’e yakın gemisiyle dünyanın en büyük deniz ulaşım filosu konumundaki İDO’nun performansında ve başarısında pay sahibi olmaktan gurur duyuyoruz. İDO ile işbirliğimizi daha derinleştiren ve her iki kurumun müşterilerine katma değerleri hizmetler sunacak olan bir dizi projeyi eşzamanlı olarak başlatıyoruz. Uzun dönemli işbirliğimizi,  İDO müşterilerinin daha konforlu seyahat etmesini sağlamak için eğitim programları ve ödül kampanyaları ile zenginleştirdik.  Önümüzdeki haftadan itibaren 15 Shell istasyonumuz İDO Bilet Satış Acentesi olarak da hizmet vermeye başlayacak. İDO acente ağına dahil olacak istasyonlarımızı Aydın, Antalya, Balıkesir, Denizli, Isparta, Manisa, Muğla ve Istanbul  illerimizdeki istasyonlarımız arasından belirledik. Böylelikle İDO’nun bilet satış ağını daha da genişletmiş oluyoruz. Diğer taraftan sürüş güvenliğine ilişkin hazırladığımız filmleri ve simülatörlerimizle de İDO yolcularının hizmetinde olacağız.  İDO ile beraber yürüteceğimiz armağan kampanyalarıyla İDO yolcularının seyahatlerini daha da eğlenceli hale getirmeyi hedefliyoruz. Feribotların bekleme alanlarında sunacağımız PitStop hizmetimiz ile de sürücülerimize yolculukları öncesinde araçlarıyla ilgili genel bilgiler verecek; motor yağı, cam suyu, lastik kontrollerini yapacağız.  Kendimizi İDO’nun stratejik iş ortağı olarak görüyoruz. Başlattığımız kapsamlı işbirliğimizle 2010 yazının ve önümüzdeki dönemin İDO yolcularına keyifli ve eğlenceli yolculuklar getirmesini diliyoruz.”


İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ise, İDO’nun modern yolculuk kültürü yaratan bir işletme vizyonuyla yeni ve katma değerli girişimleri her zaman desteklediğini belirterek, Shell işbirliğini de bu yaklaşımın yeni bir adımı olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Paksoy, “Dünyanın En Büyük Yolcu Taşımacılık Şirketi” olan İDO’nun sahip olduğu bu ünvanın hakkını  vermek için yolcularının güvenlik ve konforunu esas alan yeni yatırım, girişim ve işbirliklerinin süreceğini kaydetti.


Shell - İDO işbirliği çerçevesinde; İDO’nun İstanbul ve Marmara Denizi’ndeki tüm gemilerinin akaryakıt ve madeni yağ ihtiyaçlarını 2010 başından bu yana karşılamakta olan Shell, önümüzdeki dönemde de İDO’nun tek akaryakıt sağlayıcısı olmaya devam edecek.
Shell, akaryakıt ürünleriyle ilgili olarak İDO’nun ihtiyaç duyduğu tüm eğitimleri sağlayacak, gerekli personel desteğini verecek. Halihazırda bilet satışının yapıldığı 27 İDO Bilet Satış Acentesine 15 yeni Shell istasyonu ilave edilecek. Önümüzdeki 2 yıl boyunca İDO’nun tüm bilet işlemleri bu istasyonlardan yapılabilecek. İDO müşterileri, mevcut satış ağına ek olarak Aydın, Antalya, Balıkesir, Denizli, Isparta, Manisa, Muğla ve Istanbul  illerindeki anlaşmalı istasyonlardan İDO bilet işlemlerini yapabilecekler. İDO-Shell organizasyonuyla hızlı feribotlarda “Şanslı Koltuk” adıyla bir armağan kampanyası yürütülecek. İDO seferlerinde “şanslı koltuklarda” oturan talihliler Shell’in vereceği hediyeleri kazanacaklar. Şanslı Koltuk kampanyası Toy Story 3 filminin oyuncak karakterleri ve İDO yaz tatili hediye seti ile önümüzdeki dönemde başlayacak. Shell’in güvenli sürüş konusunda eğitici filmler, İDO’nun hızlı feribot ve terminallerinde gösterilecek. İDO terminallerine yerleştirilecek simülatörlerle sürücülere kaza risklerini azaltmaya yönelik eğitimler verilecek. İDO’nun Yenikapı, Bandırma, Bursa gibi merkezi terminallerinde, araçların bekleme alanında bulunduğu sırada, motor yağı, cam suyu, lastik kontrolleri ücretsiz olarak yapılacak ve sürücülere araçlarının durumuyla ilgili pratik bilgiler verilecek.




 

 

 

 

Editör: TE Bilişim