İDO ve İGDAŞ Çok Değerli
 
İBB'nin 10 milyar dolar beklediği İDO ve İĞDAŞ şirketlerinin özelleştirmesi blok satış veya halka arz yöntemiyle yapılacak.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 10 milyar dolar beklediği İDO ve İGDAŞ şirketlerinin özelleştirilmesinin şartlarını aktaran yol haritası İBB meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

Alınan bilgilere göre, "Blok satış ve Halka Arz" şeklinde yapılacak özelleştirme süreciyle kapalı teklif ve açık artırma usülüyle ihale yapılacak.

Kabul edilen karara göre İBB Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı'nca tarafından yürütülecek ihale işlemleri ve ihale komisyon kararı yeniden İBB meclisi onayına sunulacak.

İGDAŞ'ın hisselerinin tamamının satılması halinde bile doğalgaz piyasa kanunu gereğince İGDAŞ hisselerinin yüzde 10'luk kısmının bedelsiz olarak İBB'ye devredilme şartı da yer alıyor.

İDO'yla ilgili süreç de İGDAŞ'la birlikte yürütülecek. Bu arada İBB, kendisine ait Swissotel ve Hyatt Regency otellerinin arazisini satışa çıkarıyor. Satış yetkisi İBB Başkanı Kadir Topbaş'a verildi.

Editör: TE Bilişim