İDO, kış tarifesine geçiyor

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 15 Eylül Pazartesi gününden itibaren kış tarifesine geçecek. Yapılan yazılı açıklamaya göre, kış mevsiminin yoğunluğu, okulların açılması ve bayram tatilleri dikkate alınarak yeniden düzenlenen seferler, 15 Eylül 2008 14 Haziran 2009 tarihleri arasında geçerli olacak.

Bayram tatillerinde yaşanabilecek yoğunluğu da göz önüne alan İDO,Ramazan Bayramı nedeniyle 26 Eylül–5 Ekim, Kurban Bayramı nedeniyle de 14 Aralık tarihleri arasında özel tarifelerle deniz ulaşımını rahatlatacak. Kış tarifesinde yapılan düzenlemelerle artırılan sefer sayıları ve ek seferlerle, iç hatlardaki yoğunluğun asgari düzeye indirilmesini hedefleyen İDO, filosuna kattığı yeni gemilerle de şehir trafiğine alternatif çözümler sunuyor.

İDO kış tarifesinde, Bostancı-Kabataş hattı hafta içi seferleri arttırılarak bu yöndeki toplam sefer sayısı 35'e yükseltildi ve geçen yıl deneme amaçlı yapılan cumartesi seferleri de sürekli olarak yapılmak üzere tarifedeki yerini buldu.

Yine iç hatlardaki yoğunluğu hafifletmeye yönelik olarak, filoya alınanyeni gemilerle zenginleşen Sirkeci – Harem hattı seferleri, hafta içi yoğun saatlerde doldur boşalt uygulaması dahilinde 22.30'a kadar sefer yapacak.Cumartesi günleri ise 07.00-21.30 saatleri arasında, 20 dakika aralıklarla düzenlenecek seferlerle İstanbul trafiğinin rahatlatılması planlanıyor.

Dış hatlarda Yalova ve Bursa seferleri sürerken, Sarayburnu-Avşa-Marmara hattındaki hafta sonu seferleri karşılıklı tek sefer olarak uygulanmaya devam edecek.(a)

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim