Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde başlayan tadilat sebebiyle, 3 şeridin kapalı olması sürücüleri, Boğaziçi Köprüsü’nden sonraki alternatif olan İDO Harem – Sirkeci Araba Vapuru Hattı’na yöneltmeye devam ediyor. Olumsuz etkilenen İstanbul trafiğinin, önemli kaçış noktalarından biri olan Sirkeci-Harem Hattı’ nda acil durum önlemleri sürdürülüyor. Önce Eskihisar-Topçular Hattı’ ndan çektiği 2 gemi ve şimdi de Çanakkale Boğazı’ nda çalışan 2 araba vapurunu da yaz boyunca bu hatta çalıştırarak gemi sayısını 8’ e çıkarıyor. Kiralanan araba vapurları 65 araç ve 500 yolcu kapasiteli. 67m. boyunda ve 12 deniz mili hız yapıyor.

Sirkeci-Harem Hattı’ na katılacak 2 gemi ile taşıma kapasitesini %100 artıracak olan İDO, personel takviyesi ve fazla mesai uygulaması ile köprü bakım onarımı sona erene kadar araba vapurlarını aralıksız çalıştıracak.

Kapasite artırımı ve doldur-boşalt seferlerle 3.köprü gibi hizmet veren araba vapurları sayesinde yolcu ve araçlar, iki yaka arasını 10 dakikada geçebiliyor.

Sabah 07:00 ve akşam 22:30 saatleri arasında karşılıklı olarak doldur - boşalt uygulaması ile hizmet veren araba vapuru seferleri, araç yoğunluğuna göre devam ettiriliyor.

Editör: TE Bilişim