İDO, Boğaz Turlarını Arttırıyor

İDO, İstanbul’un eşsiz güzelliklerini gözler önüne seren boğaz turlarına 10 Nisan Pazartesi günü başlıyor. 2010 kültür başkenti şehrimizin ziyaretçi ve turist hareketine uyumu doğrultusunda; uzun, kısa boğaz turları ve mehtap gezileri şeklinde tasarlanan Turlar, benzersiz bir keyif vaat ediyor.


İDO, yaza girerken eşsiz manzarasıyla Boğaz’ın keyfini çıkarmak isteyenlere özel düzenlediği boğaz turları için 10 Nisan Cumartesi gününden itibaren seferlerini arttırıyor.

Boğaziçi’nin benzersiz güzellikteki sahillerini gezerken, yalılar, saraylar ve iskeleler arasında tarihsel bir yolculuğa çıkma fırsatı sunan boğaz turları, yolcularına keyifli anlar vaat ediyor.

İDO’ nun Boğaz ve deniz tutkunlarına özel olarak farklı alternatifler sunduğu turlarda; deniz, boğaz ve tarihi güzellikleri doya doya yaşamak isteyenlere tüm gün, kısıtlı zamanı olanlara ise kısa tur ile unutulmaz anlara davet ediyor.

Yolcularından gelen yoğun talebi dikkate alan İDO, başladığı tarihten itibaren sadece  Pazar günü yapılan Kısa Boğaz Turlarını, bu yaz sezonunda                 10 Nisan-14 Haziran tarihleri arasında hergün gerçekleştirecek.

Eminönü-Üsküdar kalkışlı Kısa Boğaz Turuna katılmak isteyenler ise her gün 14.30’da Eminönü İskelesi’nden, 14:50 de de Üsküdar İskelesi’ nden bu keyfe başlayabilecek.  Eminönü’ nden 2 saat, Üsküdar’ dan ise 1 saat 20 dakika sürecek olan Kısa Boğaz Turlarına yolcular kişi başı 15 TL ödeyerek katılabilecek.

Eminönü – Beşiktaş- Kanlıca- Yeniköy- Sarıyer- Rumeli Kavağı ve Anadolu Kavağı güzergahında düzenlenecek Uzun Boğaz turları her gün 10.35 ile 13.35 arasında Eminönü İskelesi’nden başlayacak. Yaklaşık 6 saat süren Uzun Boğaz Turu’nun gidiş – dönüş ücreti 25 TL, tek yön ücreti ise 15 TL olarak belirlendi.

İstanbul Geceleri’nde Mehtap keyfi

Öte yandan İDO, sıcaklardan bunalan ve Boğaz’ın tadını akşam sefasıyla yaşamak isteyen yolcularına “Mehtaplı Geceler” gezileriyle farklı bir alternatif sunuyor.

Gelenekselleşen “Mehtaplı Geceler” gezileri, Cumartesi akşamları Bostancı- Anadolu Kavağı hattında toplam 10 iskeleye uğrayarak yolcularına unutulmaz anlar sunacak.

Daha önceki yıllarda 1 Temmuz’ da başlayan, bu yıl yoğun yolcu talebi karşısında 15 Mayısta gerçekleştirilmeye başlanacak olan Mehtap Gezileri’nde yolcular, Cumartesi akşamları Türk müziği eşliğinde Bostancı İskelesi’nden demir alacak olan vapurla; Moda, Eski Kadıköy, Eminönü, Üsküdar, Beşiktaş, Ortaköy, Çengelköy, R.Kavağı ve Anadolu Kavağı güzergahında gece 00.35’e kadar Boğaz’ın tadını çıkaracak.

Gezilere ilişkin ayrıntılı bilgiye İDO’nun 0 212 444 44 36 nolu çağrı merkezinden ve  www.ido.com.tr adresli web sitesinden ulaşılabiliyor.

Editör: TE Bilişim