İDO, Kurban Bayramı nedeniyle 12-21 Kasım tarihleri arasında yaşanacak yoğunluğu dikkate alarak, bayram tatili süresince deniz otobüsü ve feribot hatlarında ek seferler düzenliyor. İDO, yolcularını erken rezervasyon yaptırmaları konusunda uyarırken, Kurban Bayramı tarifesine ilişkin bilet satışlarını 15 Ekim 2010 Cuma günü başlatıyor.

Hızlı, güvenli ve konforlu yolculuklar sunan İDO, Kurban Bayramı ile artacak yolcu talebini dikkate alarak, feribot ve deniz otobüsü hatlarında özel tarifeye geçiyor. Tüm personeliyle hizmet vereceği 12- 21 Kasım tarihleri arasında sefer sayılarını artırarak güçlendiren İDO, söz konusu ek seferlerle yoğunluğu asgari düzeye indirecek. Özellikle Eskihisar-Topçular hattında bu bayram gemi sayısı ilk ve son günlerde arttırılarak, doldur boşalt sistemi uygulanacak. 

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle ana geçiş güzergahlarında yaşanabilecek yoğunluğa dikkat çeken İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, yolcuları erken rezervasyon ve bilet alımı konusunda uyarıyor. Son dakika bilet alımlarında sıkıntı yaşanabildiğini hatırlatan Paksoy, İDO olarak yolculara kolaylık sağlamak adına bilet satışlarına 1 ay öncesinden başladıklarını kaydetti.

Paksoy şunları söyledi: “ Yolcularımız bayram ve tatil dönemlerinde bilet işlemlerini son dakikaya bırakabiliyorlar, bu da yığılma ve bilet bulamamak gibi istenmeyen durumlarla sonuçlanabiliyor. Bu nedenle yolcularımıza seyahatleri kesinleştiğinde ilk iş olarak bilet almalarını öneriyoruz. Kendilerine kolaylık sağlamak amacıyla, bilet satışlarına 15 Ekim 2010 Cuma günü başlıyoruz.” 

Bilet alımlarında alternatif güzergahların da değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Paksoy, İDO’nun pratik ve hızlı altyapısı ile kolaylık sağlayan web sitesine satın alma işlemlerinde daha sık başvurulmasını öneriyor. 

Kurban Bayramı tarifesi ile mevcut sefer saatlerine ilave olarak; Yenikapı-Bursa hattında 30 feribot, 2 deniz otobüsü, Yenikapı-Bandırma hattında 40 feribot, 16 deniz otobüsü, Yenikapı-Yalova hattında 66 feribot, 18 deniz otobüsü, Pendik-Yalova hattında 30 feribot, 5 deniz otobüsü seferi yapılması planlandı. Bursa varış noktasına 28 ek sefer konuluyor. Buna göre; 9 günlük tatil boyunca 784 sefer yapılması ve 310 bin 308 yolcu, 46 bin 914 araç taşıması sayısı hedeflenmektedir.

Hızlı ve kolay bilet almak için www.ido.com.tr adresi ziyaret edilebilir.

Bilet satışlarında kolaylık sağlamak için internet ve call center hizmet bölümlerini de güçlendiren İDO, yolcularına terminalde zaman kaybetmeden işlemlerini yapabilecekleri gelişmiş bir teknik altyapı sunuyor.

Bilet işlemlerinin yüzde 40’ı interaktif (internet, call center) gerçekleştiren İDO’da, web üzerinden satın alınan biletler, terminallerde bulunan İDOMATİK’ler sayesinde gişede bekleme yapılmadan basılabiliyor.

 

Editör: TE Bilişim