İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. halka arz edilecek mi?
 
Akfen CEO'su Süha Güçsav İDO'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Süha Güçsav'ın açıklamaları:
 
Akfen CEO'su Süha Güçsav, katıldığı Piyasa Ekranı programında İDO'yla ilgili gelişmelerden bahsetti.

"İDO kesinlikle halka arz edilecek" diyen Güçsav 2014-2015 için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Güçsav İDO'da ik yarıda yolcu artışı sağladıklarını da ifade etti.

MERSİN LİMANI HALKA ARZ EDİLEBİLİR

Ortaklarının da uygun görmesi halinde Mersin Limanı'nın halka arzının söz konusu olabileceğini söyleyen Güçsav, Mersin Limanı'nda yeni rıhtımı 2014'te devreye almak istediklerini söyledi ve limanda 125 milyon dolarlık bir yatırımın başbakanlık onayında olduğunu belirtti.

Mersin ve İDO hakla arzlarının Akfen'in değerini artıracağını kaydeden Güçsav, şirketin hisse senetlerini geri almasıyla ilgili olarak ise, "Hisse senedimizi geri alıyoruz çünkü fiyatının uygun olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Güçsav, Mersin Doğalgaz konusunda her şey yolunda giderse yıl sonunda yatırıma başlayacaklarını söyledi.

FİYAT VE FİNANSMAN ÖNEMLİ

Elektrik üretim ihalelerine bakacaklarını söyleyen Güçsav, "Ama fiyat ve finansman son derece önemli" dedi.

Güçsav, "İGDAŞ özelleştirmesi de önemli, mutlaka bakacağız ama finansmanı da göz önünde bulunduracağız" şeklinde konuştu. Güçsav Milli Piyango ihalesine girmeyeceklerini de belirtti.

Akfen CEO'su, doğru fiyat bulunduğunda HES'lerde satışı düşünebileceklerini söyledi ancak böyle bir durumun şu an sözkonusu olmadığını sözlerine ekledi.

"Tahvil halka arzı ve refinansman çalışmalarımız sürecek" diyen Güçsav, Akfen Holding olarak ise bu yıl toplam 350 milyon dolarlık yatırım bütçeleri olduğunu söyledi.

ALTYAPIYI İLGİLENDİREN HER İŞE BAKIYORUZ

Güçsav, Akfen olarak altyapıyı ilgilendiren her işe baktıklarını ama şartların da değiştiğini belirtti ve "Altyapı işlerine bakarken finansmana artık daha çok bakacağız" dedi.

UCUZ PARAYLA BÜYÜME DÖNEMİ BİTTİ

Dünyanın içinde bulunduğu yeni küresel konjonktürde ucuz parayla büyüme dönemi bittiğini kaydeden Güçsav, ülke dinamikerinin öne çıkacağını söyledi.

"Türkiye gelişen ülkelerden ayrışacak değil" şekline konuşan Güçsav, "Biz de etkileneceğiz" dedi.

TAV'DAN ZAMANINDA ÇIKTIK

Finansmanın gittikçe zorlaştığını belirten Güçsav, "TAV'dan zamanında çıktığımızı düşünüyorum" dedi.

Finansmanda borçlanma limitinin yüzde 75 olduğunu kaydeden Akfen CEO'su, "Şu an yüzde 20-25 özkaynağı hala tutturuyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim