ICS ve ITF'den Hükumetlere Çağrı

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) ve Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF), hükumetlere mürettebat değişikliklerini kolaylaştırmaları için acil eylem çağrısında bulundu.

İki kuruluş, milliyete bakılmaksızın, profesyonel denizcileri ve temel hizmetleri sağlayanları “kilit çalışanlar” olarak atanmasını önererek, Denizcilerin gemilere katılmalarını ve gemileri terk etmelerini sağlamak için ulusal seyahat veya hareket kısıtlamalarından muaf olmalarını istedi.

İki kuruluş ayrıca, BM uzman kuruluşları, hükümetler ve büyük havayolları da dahil olmak üzere diğer ilgili paydaşlar arasında, gemi mürettebatının en kısa zamanda değiştirilmesini sağlamak için küresel bir strateji oluşturulması yönünde çağrıda bulundu.

Hükümetlere ve liderlerine yapılan çağrıda"Tüm hükümetleri ülkelerindeki limanları ve mürettebat değişikliklerinin mümkün olan en kısa sürede devam edebileceği uygun havaalanlarını belirlemeye ve IMO ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünü bilgilendirmeye çağırıyoruz.

“Hükümetler, tıbbi acil durumlar durumunda denizcilere karada acil tıbbi tedaviye erişim sağlamaları ve gerekirse ILO Denizcilik Çalışma Sözleşmesi 2006'nın gerektirdiği acil geri dönüşü kolaylaştırmaya davet ediyoruz.”

Armatörlerin her ay denizcilerin sağlık ve güvenliği ile ilgili uluslararası düzenlemelere uymak için işlettikleri gemilerden yaklaşık 100.000 mürettebatı değiştirmeleri gerekiyor. Ancak, seyahat yasakları buna engel oluyor ve binlerce denizciyi aylar boyunca gemilerine mahsur bırakıyor.'' ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: TURKDENİZ.COM

Editör: TE Bilişim