Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), dünya çapındaki tüm gemileri saat 12: 00'de limanda iken düdüklerini çalmaya teşvik ediyor.

8 Temmuz 2020 saat 12:00'da, mürettebat değişikliklerini kolaylaştıracak eylemlere duyulan ihtiyaca dikkat çekmek için devam eden çabaların bir parçası olarak ICS’nin “düdük çalın” kampanyası, İngiltere’nin, COVID-19'un denizciler üzerindeki etkisini tartışmak üzere BM siyasi ve iş liderlerini bir araya getiren uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapmasından bir gün önce gerçekleşecek.

İngiltere Denizcilik Bakanı Kelly Tolhurst liderliğindeki zirve, pandeminin küresel denizcilik endüstrisi üzerindeki etkisine ve hükümetlerin ve endüstrinin dünya çapında mürettebat çalışanlarının refahını korumak için ne yapması gerektiğine odaklanacak.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, denizden işçileri korumaya yönelik insani ihtiyaç ve devletlerin işçileri hızla geri gönderme görevlerini vurgulayan etkinliğe katılacak.

Mevcut çaba, ICS ve Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'ndan (ITF) önceki bir çağrıyı temel alıyor. 1 Mayıs'ta yine dünyanın dört bir yanındaki gemilerden düdüklerini çalması istenmişti. Singapur'dan Cuxhaven'a New York'a demirlemiş ve rıhtımdaki gemiler bu çağrıyı yanıtladı, denizciler, liman görevlileri ve seyircilerle bu anlar sosyal medyada yayılmıştı.

ICS tekrar küresel ilgiyi yakalamayı umuyor ve denizcilerin insani ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli değişiklikler yapılana kadar bunu yapmaya devam edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim