15 Haziran Çarşamba günü saat 11.00 de  İÇDAŞ  demir-çelik tesilerine gelen minik öğrencileri İÇDAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Suat Karataş karşıladı.

Öğrencilere İÇDAŞ hakkında görsel sunum yapılarak bilgi verilmesinin ardından tesis gezisine geçildi. İnceleme gezisi kapsamında İÇDAŞ balık yetiştirme havuzlarını, denizden tatlı su elde etme tesislerini, Termik santral, Liman, Oksijen ve Haddehane tesislerini inceleyen öğrenciler; yetkilileri soru yağmuruna tuttu.Birbirinden zeki ve meraklı öğrencilerin deniz suyunun nasıl tatlı suya dönüştüğü, hurda demirlerden nasıl çelik elde edildiği sorularını Karataş yanıtladı.

Geziyi düzenleyen Örtülüce İlköğretim Okul Öğretmeni Gürkan Sezer : “Ülkemize gelen bir Japon heyetinin Japonya’daki ilköğretim öğrencileri için yaptıklarını anlattıkları bir uygulamadan çok etkilenmiştim. Bunu görev yaptığım köy okulumda gerçekleştirmek istedim. Japonya’da  ilkokula başlayan öğrencileri önce yüksek teknolojili tesislerini gezdiren Japonlar daha sonra Hiroşima’ya götürerek, eğer Hiroşima’yı bir daha yaşamak istemiyorsanız ülkeniz için çok çalışıp teknolojide dünyanın lideri olmalısınız derlermiş. Ben de öğrencilerime bölgemizin en modern sanayi tesisi olan İÇDAŞ’ı gösterip, ardından Çanakkale şehitliklerinde kendilerine aynı mesajı vermek istiyorum. Onlar bizim geleceğimiz.” dedi.

Denizden elde edilen tatlı sudan içen öğrenciler, okulda öğrendikleri konular ve İÇDAŞ çevre yönetim sistemi hakkında bilgi alan öğrenciler, İÇDAŞ yemekhanesinde yemek yedikten sonra tesislerden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim