Çanakkale Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Salih Yıldız beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Tokgöz, İhsan Sami Balçık, Gazi Tuğrul Ertuğrul, Ertuğrul Temizel, Aşkın Değirmenci, Cuma Karadağ, Metin Mendilci, Semih Başaran, Semih Toprak, Selçuk Tülek’le birlikte Biga İÇDAŞ Entegre Çelik tesislerini ziyaret ettiler.

3 Mayıs Perşembe günü tesislere gelen ÇASİAD Yönetimini İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin karşılayarak konuk etti. ÇASİAD heyetine brifing verilirken Yönetim Kurulu üyelerinin Çelik üretimi ve İÇDAŞ yatırımları hakkındaki sorularını Bülend Engin bizzat yanıtladı.

ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız yaptığı konuşmada “İÇDAŞ; sadece yarattığı istihdam ve katma değerle değil aynı zamanda Çanakkale’nin sosyal yaşamından, sportif etkinliklerine, eğitiminden kültürel çalışmalarına kadar Çanakkale’ye her alanda   çok önemli katkılar sunmaktadır. Çanakkale’ye böyle özverili katkıları için sayın Engin’in şahsında bütün İÇDAŞ ailesine teşekkür ediyorum. Biz  ÇASİAD olarak Çanakkale’de hiç kimseyi ötekileştirmeden birlik ve beraberlik içinde çok daha güzel yarınlara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Çanakkale ekonomi dünyasının önemli temsilcilerinin yer aldığı yönetim kurulumuzun İÇDAŞ tesislerini yakından incelemelerinde büyük yarar olduğu gibi bu ziyaretimiz  bu tesislerde gerçekleştirilen  üretime ÇASİAD olarak verdiğimiz desteğin de ifadesidir” dedi.

Brifingin ardından  İÇDAŞ basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Suat Karataş’la birlikte tesislerdeki balık çiftliği, denizden tatlısu elde tesisi, kireç tesisi, termik santral, liman ve çelikhane bölümlerini gezen ÇASİAD yönetimi Haddehanede çeliğin işlenmesini yakından incelediler. ÇASİAD Yönetim Kurulu üyeleri gördükleri yakın konukseverlik için yetkililere teşekkür ettiler.

Geziyle birlikte tesis ve yatırımlar hakkında bilgi alan ÇASİAD yönetim kurulu üyeleri: Tesisleri görmeden yapılan  yatırım ve üretimin boyutlarını algılamanın mümkün olmadığını bu nedenle bu gezinin İÇDAŞ hakkında doğru bilgi sahibi olmak açısından çok yararlı olduğunu belirttiler. ÇASİAD heyeti; Aksaz Köyünde İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin ile birlikte yenen yemeğin ardından tesislerden ayrılarak Çanakkale’ye hareket ettiler.

Editör: TE Bilişim