İÇDAŞ  Spor Kulübü bünyesinde yelken eğitimi alan 7-14 yaş aralığında 60 genç sporcu  1 aylık temel eğitimlerini tamamladı.

Genç denizciler Biga İlçesi, Kemer Köyünde  İÇDAŞ sponsorluğunda yürütülen Antik Parion kenti kazılarını ziyaret ettiler.Parion kazı evinde kazı Başkanı Prof.Dr. Cevat Başaran tarafından karşılanan öğrencilere Parion şapkası hediye edilerek Parion Antik kentinde yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Parion 7. yıl kazılarının 5 ayrı üniversiteden 65 öğrenci ve 15 akademisyen tarafından 60 günlük bir sürede 7 ayrı lokasyonda  birden sürdürüldüğünü belirten Başaran:” Parion’da bir denizci şehriydi. Sizlerle başlıyan bu ziyaretçi akını Parion buluntularının tanınmasıyla Çanakkale Turizmine  giderek artan bir katkı sunacak” dedi. Kazı evinde yapılan çalışmalar kapsamında Ankara Üniversitesinden Antropolog Kaan Ülker’de bir kafatası üzerinde cinsiyet ve yaş ayrımının nasıl yapıldığını genç yelkencilerle paylaştı. Öğretim görevlisi Ertuğ Ergürer Yamaç yapısı, Roma Hamamı ve Antik Tiyatro kazı açmalarında genç denizcilerin sorularını yanıtladı.Ziyaret kapsamında yelken temel eğitimini başarıyla tamamlayan İÇDAŞ spor yelken okulu öğrencilerine,  başarı  sertifikaları Kurs Öğretmenleri Cem öztek ve Özgür Akansel tarafından büyük bölümü gün ışığına çıkarılan Odeon’da verildi.

Genç yelkencilerin Odeon’da sertifika alması sırasında Öğretim Görevlisi Ertuğ Ergürer: “1800 yıl önce bu basamaklarda Romalılar vardı.1800 yıl sonra  Odeon siz Çanakkale’li genç denizcilerle yeniden hayat buldu” dedi.Sertifikalarını alan Yelkenciler  İÇDAŞ Yelken okulunda hem çok keyifli bir tatil yaptıklarını, hem de yelken kullanmayı öğrendiklerini belirterek, Parion Kazı gezisiyle adeta zamanda yolculuk yaptık dediler.

Parion Gezisi ardından İÇDAŞ demir-çelik tesislerini de inceleyen öğrencileri İÇDAŞ Spor Kulüp Başkanı Fuat Erkan Tekin Kurs eğitimlerini başarıyla tamamladıkları için  kutlayarak gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

Tesis gezisinde öğrencilere eşlik eden  İÇDAŞ İş Güvenliği Müdürü Agah Ayhan; balık çiftliği, reverse osmoz, enerji santralı, Liman ve haddehane bölümleri hakkında bilgi verdi.28 Temmuz Perşembe günü gerçekleşen ziyaretler sonrası İÇDAŞ Spor Kulübü öğrencileri yelken okuluna dönmek üzere tesislerden ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim