Gemi yapımı endüstrisinde oluşan zorluklar neticesinde, Hyundai Heavy Industries, organizasyonunu yüzde 20 oranında azaltacağını ve mevcut pazar koşullarının üstesinden gelmek için iş birimlerini ve departmanlarını birleştireceğini açıkladı.

Şirketin açıklamasına göre, koronavirüs pandemisinin yarattığı dış ve iç zorlukların üstesinden gelmek ve kurumun verimliliğini artırmak için adımlar atıldı.

Hyundai Heavy Industries, 1 Temmuz'dan itibaren denizaşırı işlerini de içeren gemi inşa ve deniz operasyonları bölümlerini birleştirecek. İki ünitedeki benzer departmanlar birleştirildiğinde şirketin yüzde 20 daralma hedefine ulaşmasına yardımcı olacağına inanıyor.

Şirket, yaptığı açıklamada, “Hayatta kalmak ve krizin üstesinden gelmek en önemli öncelik olduğundan, tüm kapasitemizi ortaya koyacağız ve bu yıl yönetim hedeflerimize ulaşmaya odaklanacağız.” dedi. “Bu yeniden yapılanma, yeni bir şirket kurmak için önemli bir fırsat.”

Hyundai, işletme verimliliğini artırmaya yönelik tedbirlerin grup içindeki her şirkete uygulanacağını belirtti.

Bu hamleler, Kore'nin İhracat-İthalat Bankası'nın gemi inşa endüstrisine yapacağı desteği 1 milyon dolardan 4 milyon dolara çıkaracağını açıklamasının ardından geldi. Bankanın başkanı Moon-kyu, mayıs ayının sonunda büyük tersanelerle bir araya geldi.

Moon-kyu , "Gemi inşa endüstrisinin krizi aşmasına yardımcı olmak için bankanın kapasitelerini kullanarak gemi inşa endüstrisinin küresel pazar konumunu daha da sağlamlaştırmasına yardımcı olacağız." dedi.

Bu toplantıda, Hyundai Heavy Industries CEO'su Han Yeong-seok, düşen sipariş oranları nedeniyle işletme fonlarını güvence altına almanın zor olacağını beklediklerini söyledi. Hükümetin, Koreli gemi yapımcılarını teşvik etmesi için “Hükümetin sadece gemi inşa finansmanını değil, aynı zamanda yeni gemiler için de finansman sağlayacağını umuyoruz” dedi.

Dünyanın en büyük gemi üreticisinin faaliyetlerini düzenlediği haberi, gemi inşa endüstrisinin karşılaştığı küresel zorlukların bir başka işareti olarak görülüyor.

Editör: TE Bilişim