ABD’nin Georgia Eyaleti açıklarında, Güney Kore merkezli Hyundai Glovis’e ait Golden Ray isimli Ro – Ro gemisi, çıkan yangının ardından su alarak yan yattı. Büyük bir bölümü su altında kalan gemide 4 mürettebatın kayıp olduğu bildirildi.

Türkdeniz’deki habere göre, 23 mürettebat ve bir pilotun bulunduğu Golden Ray isimli Ro-Ro gemisinde henüz bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Ardından su alarak yan yatan geminin büyük bir bölümünün ise su altında kaldığı belirtildi.

Brunswick Limanı yetkilileri kaza ihbarını alır almaz havadan ve denizden geminin bulunduğu konuma arama ve kurtarma ekiplerini yönlendirdi.

4 mürettebat kayıp

Sahil Güvenlik ekipleri, gemiden şimdiye kadar 20 mürettebatın kurtarıldığı açıklandı. Dört mürettebatı arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gemideki personellerin tamamının Güney Koreli olduğu ifade edildi. Kore basını da dört mürettebatın makine dairesinde sıkışıp kaldığını iddia etti.

Gemideki yangın söndürülürken bölge deniz trafiğine kapatıldı.

Geminin hatalı balastlama, kargo kayması ya da kargo güvertesine yoğun miktarda su kütlesi girmesi nedeniyle yan yattığı tahmin ediliyor.

Gemide kaç araç bulunduğuna dair ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Golden Ray Gemisi, Güney Kore’deki Hyundai Motors’un araç nakliye birimi olan Hyundai Glovis’e ait. Şirkette 60 araç nakliye gemisi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim