İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KARİYER GÜNLERİNDE HORİZON DENİZCİLİK

İTÜ Denizcilik Fakültesinde, Kariyer Kulübünün düzenlediği 10. Kariyer Günlerinde, 8. konuk Horizon Denizcilik oldu.

Kariyer Günlerinde ilk defa ağırlanan Horizon Denizcilik İtü denizcilik fakültesi öğrencileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Konferansa, Horizon Denizcilik'i temsilen yine itü denizcilik fakültesi (Y.D.O) 85 mezunu olan Kpt. Yusuf Angın ve Personel Müdürü Ömer Özgür katıldı. 

Şirketin misyon ve vizyonunu içeren kısa tanıtım filmi izlendikten sonra şirket temsilcilerinin şirket hakkındaki sunumları yapıldı.Kpt Yusuf Angın'ın okul mezunu olmasından kaynaklanan samimiyetle aktarılmaya çalışılan şirket politikaları öğrenciler tarafından büyük ilgiyle dinlenildi. Çok iddialı olarak hedeflerinin filoya alınacak gemilerin sayısını 2012 de 12 ve 2050 yılında 50 olarak açıklayan Kpt.Yusuf Angın, bu alanda iddialı olma konusunda kararlı adımlarla ilerlediklerini açıkladı. Maden taşımacılığı alanında ithalat ve ihracat olmak üzere hatlarının çok uzun dönemlerde kazançlı stratejik noktalarının bulunduğunu belirten şirket temsilcileri, şirketlerinin kısa vadeli hedeflerini gerçekleştirdiğini açıkladı.

Sunumun sona ermesiyle öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlere yanıt vermeye çalışan temsilciler, ''Horizon 1'' gemisinin durumu hakkındaki sorularına geniş çapta açıklama yaptılar. Somali açıklarında kaçırılan, uzun müddet korsanlar tarafından alıkonulan ve İngilizlerin aracılığıyla 2 milyon dolarlık fidye ödemek zorunda kalan Horizon Denizciliğin, hiç bir şekilde personellerinin zor durumda bırakmadığını ve kurtulmaları için en kısa vadeyi gözettiklerini belirten Kpt. Yusuf Angın, bundan sonraki politikalarının da aynen devam edeceğinin vaadini verdi.

Konferans bitiminde, Kariyer kulübünce çiçek ve hediye verildikten sonra, kokteylde öğrencilerle samimi sohbetler gözlendi. 10. Geleneksel Kariyer günleri tarihince sadece bir kez katılmalarının hüznünü, ilk kez katılmalarının sevincini ve bundan sonraki her kariyer günlerinde gelme sabırsızlığıyla sözlerini noktalayan şirket temsilcileri, öğrencilerle vedalaşarak ayrıldılar.

 

 

Editör: TE Bilişim