Horizon-1 mürettebatı yurda döndü 
 
Aden Körfezi'nde Somalili korsanlar tarafından alıkonulan Horizon-1 gemisinin yaklaşık 3.5 aydan beri esir tutulan 17 mürettebatı İstanbul’a geldi. Geminin 4'üncü kaptanı Aysun Akbay, çok sıkıntılı günler yaşadığını belirterek, “Denizcilik mesleğimi yapmaya devam edeceğim. Ama Aden Körfezi’ne bir daha adım atmam” dedi.


Geçtiğimiz 9 Temmuz'dan beri Somalili korsanlar tarafından esir tutulan Horizon-1 gemisinin 17 mürettabatı, sabah saatlerinde Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağı ile yurda döndü. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda aileleri tarafından karşılanan geminin mürettebatının oldukça mutlu olduğu görüldü.

Zor günler yaşadıklarını belirten gemi mürettabatı, o günleri hatırlamak bile istemediklerini söyledi. Mürettebat, içlerinden bazılarının da korsanların saldırısı sonucu yaralandığını söyledi.

MESLEĞİNE DEVAM EDECEK

Kaçırılan Horizon-1 gemisinin tek kadın mürettabatı olan 4'üncü kaptan Aysun Akbay ise özgürlük sevincini ailesi ile paylaştı. Denizcilik yapmaya devam edeceğini belirten Akbay, “Çok zor günler yaşadık. İlk başlarda korsanların tutumu bizleri korkuttu. Orada tek sıkıntımız özgürlüğümüzün olmamasıydı. Her şeye rağmen denizcilik mesleğimi yapmaya devam edeceğim. Ama Aden Körfezi'nde böyle bir iş olursa, adım atmayı bile düşünmüyorum” diye duygularını dile getirdi.

 

Editör: TE Bilişim