Aden'de çözüm yakın

İSTANBUL- Aden Körfezi'nde korsanlarca kaçırılan ''Horizon-1'' adlı kuru yük gemisinin bağlı bulunduğu Horizon AŞ'nin avukatı Nilgün Yamaner, korsanlarla neredeyse anlaşma noktasına geldiklerini belirterek, ancak anlaşmanın gemi personelinin güvenli sulara girmesinin ardından kesinlik kazanacağını bildirdi.

Yamaner, ''Horizon-1'' adlı yük gemisi ile personelinin serbest bırakılması konusunda korsanlar ile anlaşmaya varıldığı şeklinde bir bilgi kirliliği oluştuğunu söyledi. Kadir Gecesi öncesinde korsanlar ile anlaşmaya çalıştıklarını ve o gece personelin serbest bırakılacağına ilişkin çok ümitli olduklarını hatırlatan Yamaner şunları söyledi:

''Ama o zaman anlaşma göçtü. Anlaşma göçünce çok canımız sıkıldı. Karşınızda nihayetinde korsanlar var, siz 'Anlaştık' diyebilirsiniz ama onlar fiyatı yukarı çıkarınca nasıl 'Anlaştık' diyebilirsiniz ki? Aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz. Personelimizin de aileleri var. onlara hayal kırıklığına uğratacak bilgi vermek istemiyoruz. Neredeyse anlaşma noktasına geldik, ama bizim için anlaşma, gemideki personelin bulunduğu limandan alınarak güvenli sulara girmesinin ardından kesinlik kazanacak.''

Anlaşmanın iyi yönde sonuçlanması halinde de Yamaner, 23 personeli alarak sağlık kontrolünden geçireceklerini ve en uygun bir yerden uçakla Türkiye'ye götüreceklerini, ancak bu sürecin 1 hafta, 10 gün sürebileceğini kaydetti. Yamaner, geminin ise yeni temin edilen personel ile yoluna devam edeceğini belirtti. ''Horizon-1'' adlı kuru yük gemisi, Suudi Arabistan'dan Ürdün'e giderken 8 Temmuzda Aden Körfezi'nde 23 mürettebatıyla silahlı korsanlarca ele geçirilmişti. Korsanların fidye talebinde bulunduğu öğrenilmişti. (aa)

 

Editör: TE Bilişim